Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί, μόνο συμφέροντα»
i

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα / Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Γκουαρδιόλα: «Δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί, μόνο συμφέροντα»

Πάνος Μαλακτάρης • 17:44 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 20.08.2024

Μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου σχετικά με τις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός

O Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καθησυχαστικός και πολύ ενωτικός σε δηλώσεις του σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την ομάδα του.  Αφού νωρίτερα είχε δείξει την εμπιστοσύνη που τρέφει στα δικαστικές αρχές της Αγγλίας, δηλώνοντας πως «ευτυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», συνέχισε δείχνοντας την απόλυτη αφοσίωσή του στο κλαμπ. 

Premier League: Με μαύρα περιβραχιόνια στην 23η αγωνιστική για τα θύματα στην Τουρκία και την Συρία
PREMIER LEAGUE

16:35 - 10.02.2023

Premier League: Με μαύρα περιβραχιόνια στην 23η αγωνιστική για τα θύματα στην Τουρκία και την Συρία

Με μία δήλωσή της η Premier League έκανε γνωστό ότι οι παίκτες στους αγώνες της 23ης αγωνιστικής θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και την Συρία.

«Θα πρέπει να περιμένουμε», ανέφερε, «στην τελική η Premier League είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει και, όπως είχε γίνει με την υπόθεση της OYΕΦΑ το 2020, θα υπερασπιστούμε και πάλι τους εαυτούς μας. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει τελικά. Αν τελικά όντως αθωωθούμε, με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούμε για όλη την ηθική ζημιά που έχουμε υποστεί»;

Ενώ συνέχισε με εμφανή χιουμοριστική διάθεση: «Δεν υπάρχουν εχθροί ή φίλοι, μόνο συμφέροντα. Αν υποβιβαζόμασταν στην League Two, θα καλούσαμε τον Μάικ Σάμερμπι και τον Πολ Ντίκοφ (σ.σ. αμφότεροι παλιές δόξες της Σίτι) και θα ανεβαίναμε ξανά σιγά σιγά στην Premier League. Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους της ομάδας και πιστεύω θα αθωωθούμε, όπως συνέβη και με την υπόθεση της ΟΥΕΦΑ»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην υπόθεση του 2020 η ΟΥΕΦΑ είχε αρχικά επιβάλει ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για δυο σεζόν στη Σίτι και πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play, όπου τελικά κλήθηκε να πληρώσει λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, παρά την γενική αθώωσή της από τα αρμόδια όργανα. Η υπόθεση έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όπως σίγουρη μοιάζει και η αφοσίωση του Καταλανού τεχνικού στους γαλάζιους του Μάντσεστερ.