Εξαλλος Γκουαρντιόλα: «Είναι απίστευτο, όλοι οι αντίπαλοι μας θέλουν να τιμωρηθούμε»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Εξαλλος Γκουαρντιόλα: «Είναι απίστευτο, όλοι οι αντίπαλοι μας θέλουν να τιμωρηθούμε»

Κώστας Τόπας 11:08 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 15.09.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξαπέλυσε επίθεση στους αντιπάλους της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, λίγες μέρες πριν την έναρξη της ακρόασης για τις 115 κατηγορίες του συλλόγου.

Η ακρόαση για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανόνων της Premier League από τη Μάντσεστερ Σίτι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα (16/09) μετά από μακρά έρευνα για τους Πολίτες.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με μια περίοδο εννέα ετών, που αρχίζει το 2009 και λήγει το 2018, με τη Σίτι να κατηγορείται για διάφορες υποτιθέμενες παραβιάσεις κανονισμών, όλες τις οποίες ο σύλλογος αρνείται σθεναρά.

Γκουαρντιόλα για την ακρόαση των 115 κατηγοριών της Σίτι: « Oλοι είναι αθώοι αλλά ξέρω τι περιμένει ο κόσμος»
PREMIER LEAGUE

15:07 - 13.09.2024

Γκουαρντιόλα για την ακρόαση των 115 κατηγοριών της Σίτι: « Oλοι είναι αθώοι αλλά ξέρω τι περιμένει ο κόσμος»

Ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε χαρούμενος που η ακρόαση για τις 115 κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι για φερόμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων της Premier League θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (16/09).

Η Σίτι έχει κατηγορηθεί ότι δεν παρείχε ακριβείς οικονομικές πληροφορίες, δεν παρείχε ακριβείς λεπτομέρειες για τις πληρωμές παικτών και προπονητών, παραβίασε τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας (PSR), ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι (FFP) και της αποτυχίας συνεργασίας με έρευνα της Premier League.

Η Σίτι ισχυρίζεται ότι έχει «αδιάψευστα στοιχεία» για να υποστηρίξει την υπεράσπισή της, με το θέμα τώρα να διευθετηθεί από μια ανεξάρτητη επιτροπή. Υπήρξαν εικασίες σχετικά με την τιμωρία που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ομάδα του Γκουαρντιόλα σε περίπτωση που χάσει την υπόθεση, με την τελική ετυμηγορία - συμπεριλαμβανομένης τυχόν έφεσης - να μην ανακοινωθεί παρά μόνο μετά τη σεζόν 2024/25.

Ενώ ο υποβιβασμός έχει αναφερθεί ως μια πιθανή τιμωρία, θεωρείται πιο πιθανό η Σίτι να λάβει σημαντική αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο εάν κριθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είπε ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Σίτι θέλουν να δουν τον σύλλογο να τιμωρείται ακόμη και πριν από την έναρξη της ακρόασης.

«Έχω μιλήσει με πολλούς συλλόγους της Premier League και οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η Σίτι πρέπει να τιμωρηθεί», είπε ο Τέμπας. Ο πρόεδρος της La Liga πρόσθεσε ότι «η Μάντσεστερ Σίτι κάποτε αθωώθηκε από το CAS [Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο] για ένα τυπικό ζήτημα», αναφερόμενος στην προηγούμενη υπόθεση της Σίτι με την UEFA - η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της απαγόρευσης του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από έφεση.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Τέμπας, ο Γκουαρntιόλα έκανε έναν αβάσιμο ισχυρισμό ότι κάθε σύλλογος της Premier League - συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΆρσεναλ και Λίβερπουλ - θέλει να τιμωρηθεί η Σίτι.

«Ίσως έχει δίκιο», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Για το γεγονός ότι όλες οι ομάδες της Premier League θέλουν να μας επιβληθούν κυρώσεις, αυτό είναι σίγουρο. Συμφωνώ με τον Τέμπας για πρώτη φορά, και ελπίζω την τελευταία. Είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ με αυτό. Γι' αυτό λέω στον κ. Τέμπας και τις ομάδες της Premier League: περιμένετε την ανεξάρτητη επιτροπή.

«Σε μια σύγχρονη δημοκρατία υπάρχει δικαιοσύνη, οπότε ναι, περιμένετε την απόφαση, δεν είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Αλλά δεν ξέρω αν είναι δικηγόρος ή οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League είναι δικηγόροι, οπότε αυτό που ζητάω είναι αυτό – περιμένετε, συνέβη με την UEFA. Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα κακό, οπότε πάμε σε μια ανεξάρτητη επιτροπή και θα περιμένουμε».

«Υπάρχουν πολλοί δικηγόροι σε αυτή τη χώρα και στην Ισπανία, αλλά περιμένω», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα, μιλώντας πριν από την αναμέτρηση της Σίτι με την Μπρέντφορντ.