Ο Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε τον δανεισμό του Φίλιπς στη Γουέστ Χαμ

Κάλβιν Φίλιπς

i

PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε τον δανεισμό του Φίλιπς στη Γουέστ Χαμ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:52 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε ότι ο Κάλβιν Φίλιπς θα αγωνιστεί ως τέλος της σεζόν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Η Νιούκαστλ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Κάλβιν Φίλιπς και η Γουέστ Χαμ έκλεισε τα δικαιώματα του, ως δανεικού μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Άγγλος χαφ δεν είναι στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πρόθεση της ομάδας ήταν να παραχωρηθεί κάπου ως το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής. 

Υπενθυμίζεται πως η Γουέστ Χαμ συνεχίζει την πορεία της και στο Europa League, μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της συνεπώς θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να απαιτείται ενίσχυση και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ.

Μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Φίλιπς μετρά μόλις 10 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις. Αποκτήθηκε από τη Λίντς το καλοκαίρι του 2022 έναντι 49 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο που πολλές ομάδες της Αγγλίας τον είχαν στο στόχαστρο. 

Ωστόσο, οι αρκετοί τραυματισμοί και οι υψηλός ανταγωνισμός στο ρόστερ της ομάδας, δε του επέτρεψαν να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

Μάλιστα ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Φίλιπς ταξίδεψε την Τρίτη (24/01) στο Λονδίνο για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, τονίζοντας: «Ελπίζω να μπορεί να παίξει τα λεπτά που του αξίζουν και δεν μπορούσα να του δώσω. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος», ανέφερε ο τεχνικός της Σίτι.

Στο μεταξύ η ομάδα του Λονδίνου κινείται για την ολοκλήρωση και μιας ακόμη μεγάλης μεταγραφής, καθώς επιμένει στη διεκδίκηση του Βίκτορ Μπονιφάτσε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο 22χρονος Νιγηριανός διεθνής φορ θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν στην Bundesliga με τη φανέλα των «ασπιρίνων» με 16 γκολ και οκτώ ασίστ στο ενεργητικό του.