Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα - Φωτ. IMAGO

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»

Κώστας Τόπας 11:27 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 14.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέκρινε τον Λιονέλ Μέσι με τον Τάιγκερ Γουντς και τον Μάικλ Τζόρνταν εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο Αργεντινός αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ακόμα κι από τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προπονούσε τον Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα για τέσσερα χρόνια, εκεί όπου οι δυο τους κατέκτησαν τρεις τίτλους La Liga και δύο Champions League. Ο Αργεντινός αστέρας σημείωσε επίσης 211 γκολ σε 219 αγώνες υπό την καθοδήγηση του Καταλανού τεχνικού, μπαίνοντας στα βιβλία της ιστορίας των «μπλαουγκράνα».

«Για μένα είναι εύκολο να πω ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά όλα τα αστέρια συγκεντρώθηκαν την κατάλληλη στιγμή», είπε ο Γκουαρδιόλα στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή «Che Tempo Che Fa». «Αν είναι ο GOAT; Ίσως αυτό είναι έλλειψη σεβασμού προς τον Πελέ και τον Μαραντόνα, αλλά για μένα είναι. Δεν έχω δει ποτέ κάποιον σαν αυτόν ως προπονητής, δεν μπορείς να φανταστείς να διατηρεί αυτή τη συνέχεια για 15-20 χρόνια. Όταν τον βλέπεις από κοντά, σκέφτεσαι τον Τάιγκερ Γουντς ή τον Μάικλ Τζόρνταν, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκουαρδιόλα κατατάσσει τον Μέσι ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, έχοντας χαιρετίσει τα επιτεύγματα του αστέρα της Ίντερ Μαϊάμι αφού σκόραρε επτά γκολ για να βοηθήσει την Αργεντινή να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

«Όλοι έχουν άποψη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι εκεί, με τον καλύτερο όλων των εποχών», είχε πει τότε ο Γκουαρδιόλα. «Για μένα είπα πολλές φορές, είναι ο καλύτερος, αλλά θα είναι δύσκολο να το καταλάβω».

Ενας παίκτης μπορεί να εμφανιστεί και να ανταγωνιστεί αυτό που έκανε τα τελευταία 50 έως 70 χρόνια, αλλά οι άνθρωποι που είδαν τον Πελέ ή τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο ή τον Μαραντόνα, μπορούν να πουν τον αγαπημένο τους. Κατά τη γνώμη τους είναι συναισθηματικοί. Αλλά από την άλλη πλευρά, αν δεν είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, η γνώμη μου για το τι έχει κάνει για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν θα είχε αλλάξει απολύτως τίποτα. Φυσικά, για αυτόν είναι το τελευταίο επίτευγμα ενός απίστευτη καριέρα».

Ο Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία στα 37 του χρόνια, έχοντας κατακτήσει αρκετά τρόπαια στο νέο του ξεκίνημα στο MLS με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι. Ο αιώνιος αντίπαλός του Κριστιάνο Ρονάλντο, στα 39 του, συνεχίζει κι εκείνος ακάθεκτος με την ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Νασρ, ενώ ο Γκουαρδιόλα διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την πρωταθλήτρια Premier League, Μάντσεστερ Σίτι.