Γκουαρδιόλα: «Η αγάπη που έχω για την Μπαρτσελόνα με καταστρέφει»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Η αγάπη που έχω για την Μπαρτσελόνα με καταστρέφει»

Κώστας Τόπας 08:37 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 14.10.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά του για την πρώην ομάδα του, τη Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην οποία μίλησε επίσης για τον Μέσι και τον Κρόιφ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Μπαρτσελόνα. Θρύλος της ομάδας των «μπλαουγκράνα» τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ο τεχνικός πλέον της Μάντσεστερ Σίτι έκανε κάποιες εξομολογήσεις κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Che Tempo Che Fa».

Εκτός από το ότι άφησε το μέλλον του στους Πολίτες στον αέρα, ο Γκουαρδιόλα μίλησε με έμφαση για την Μπάρτσα, τον Λιονέλ Μέσι και τον Γιόχαν Κρόιφ και την επιρροή που είχαν όλοι στην καριέρα του.

Το χάος της Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα, ο αντι-Μπεγκιριστάιν και οι 115 κυρώσεις
PREMIER LEAGUE

12:10 - 10.10.2024

Το χάος της Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα, ο αντι-Μπεγκιριστάιν και οι 115 κυρώσεις

Η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να αναδιαρθρωθεί μετά την αποχώρηση του Τσίκι Μπεγκιριστάιν αλλά και το αβέβαιο μέλλον τόσο του Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και πολλών αστέρων της, στο τέλος της σεζόν.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή μου και η καριέρα μου χωρίς τον Κρόιφ. Με δίδαξε πολλά σε επίπεδο τακτικής, αλλά πάνω από όλα με δημιούργησε από ανθρώπινη άποψη. Ήταν μια ιδιοφυΐα, μοναδική. ερωτεύομαι το ποδόσφαιρο», εξήγησε ο Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Μέσι και Μπαρτσελόνα

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Μέσι, ο Πεπ δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό του. «Πρέπει να τον γνωρίσεις. Για μένα είναι εύκολο να πεις ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Ο πιο δυνατός; Ίσως είναι έλλειψη σεβασμού προς τον Πελέ και τον Μαραντόνα, αλλά για εμένα είναι», τόνισε ο Καταλανός.

«Δεν έχω δει ποτέ κάποιον σαν αυτόν την προπόνηση, δεν μπορείς να τον φανταστείς να διατηρεί αυτή τη συνέχεια για 15-20 χρόνια. Όταν τον βλέπεις από κοντά, σκέφτεσαι τον Τάιγκερ Γουντς ή τον Μάικλ Τζόρνταν: Ημασταν τυχεροί που ήμαστε στην εποχή του», κατέληξε ο προπονητής για τον Αργεντινό αστέρα.

Επιπλέον, ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον αντίπαλο που δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει στο Champions League, αφήνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση: «Καλή ερώτηση. Τη Μπαρτσελόνα, ίσως. Η αγάπη που έχω γι' αυτήν με καταστρέφει. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη κοντά. Είναι στην καρδιά μου».