Η κρίσιμη απόφαση που καλείται να πάρει ο Γκουαρδιόλα για τη Σίτι και την Αγγλία

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα

Η κρίσιμη απόφαση που καλείται να πάρει ο Γκουαρδιόλα για τη Σίτι και την Αγγλία

Κώστας Τόπας 10:36 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 15.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα καλείται να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι, αφού φέρεται να αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ένα από τα πολλά ονόματα που συνδέονται με τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, μαζί με τους Έντι ΧάουΓκράχαμ Πότερ και Τόμας Τούχελ.

Μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά το Euro 2024, ο πρώην προπονητής της Under 21, Λι Κάρσλεϊ έχει αναλάβει επί του παρόντος προσωρινά τη τεχνική ηγεσία των «Τριών Λιονταριών» και απομένουν δύο ακόμη αγώνες για τη θητεία του σε έξι αγώνες.

Μετά τη νίκη με 3-1 επί της Φινλανδίας, όταν ρωτήθηκε για τη θέση, ο Κάρσλεϊ είπε ότι η Αγγλία «αξίζει έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης που έχει κερδίσει τρόπαια».

Ο Γκουαρδιόλα, με έξι τίτλους στην Premier League στο όνομά του, είναι αυτός που ταιριάζει περισσότερο στις απαιτήσεις της Αγγλίας και σύμφωνα με τη «Telegraph», ο Καταλανός τεχνικός ισχυρίζεται ότι έχει λάβει μια προσέγγιση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Με το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της σεζόν, το μέλλον του Καταλανού στη Σίτι είναι αβέβαιο - ιδιαίτερα μετά την είδηση ​​ότι ο επί χρόνια φίλος του και αθλητικός διευθυντής Τσίκι Μπεγκιριστάιν θα αποχωρήσει και θα παραχωρήσει καθήκοντα στον Ούγκο Βιάνα της Σπόρτινγκ, στο τέλος της σεζόν.

Ο Γκουαρδιόλα ενδιαφέρεται να διευθύνει μια εθνική ομάδα και να βρεθεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, με την αποδοχή ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να πάρει χαμηλότερο μισθό από αυτόν που λαμβάνει στους Πολίτες. Ο Καταλανός τεχνικός θαυμάζει την εθνική Αγγλίας και πολλούς από τους παίκτες της, μερικούς από τους οποίους έχει προπονήσει στη Σίτι.

Ο 53χρονος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει επίσημες συνομιλίες με την FA για να γίνει προπονητής της Αγγλίας , αν και δεν έχει θέσει προθεσμία για το πότε θα αποφασίσει το μέλλον του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Γκουαρδιόλα να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους Πολίτες, για έναν ακόμη χρόνο.

Αν παρατείνει το συμβόλαιό του, τότε ο Καταλανός προπονητής θα συμπληρώσει μια δεκαετία στη Σίτι. Ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε πρόσφατα για το μέλλον του και τους συνδέσμους με την Αγγλία, λέγοντας στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή «Che Tempo Che Fa»: «Δεν έχω τελειώσει ακόμα την καριέρα μου στη Μάντσεστερ Σίτι, πρέπει ακόμα να το σκεφτώ.

Δεν είναι αλήθεια ότι θα γίνω προπονητής της Αγγλίας. Δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα, αν είχα αποφασίσει το μέλλον μου στη Μάντσεστερ Σίτι θα το έλεγα, όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή», κατέληξε ο προπονητής της Σίτι.