Η πρωτοβουλία των οπαδών της Σίτι για να μην φύγει ο Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη Τύπου

i

PrtScr

Η πρωτοβουλία των οπαδών της Σίτι για να μην φύγει ο Γκουαρδιόλα

Κώστας Τόπας 08:55 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 05.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το μέλλον του παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου.

Το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι λήγει στις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, ημερομηνία που έρχεται σε σύγκρουση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Πολίτες.

Οι προϋποθέσεις για την ανανέωση της συμφωνίας αυτή τη στιγμή είναι δύσκολες, λόγω της νομικής διαδικασίας όπου κατηγορείται η ομάδα του Καταλανού τεχνικού από την Premier League για 115 οικονομικές παρατυπίες.

Στη συνέντευξη Τύπου πάντως, ενόψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Φούλαμ (05/10, 17:00), ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του, έχοντας πάντα το νου στην υπόθεση με τις 115 κατηγορίες που κατηγορείται η ομάδα του.

Αν κι αρνήθηκε να δώσει μία κατατοπιστική απάντηση σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος και μάλιστα δύο φορές για τη συνέχεια του στον πάγκο των Πολιτών, ο Καταλανός τεχνικός έδωσε μια λακωνική απάντηση: «Θα δούμε τι θα γίνει...».

Γι' αυτό και οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι θα βάλουν ένα πανό στις κερκίδες στον αγώνα με τη Φούλαμ στο «Έτιχαντ» ζητώντας από τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μείνει και να μην φύγει το επόμενο καλοκαίρι, όταν λήγει το συμβόλαιό του.

Μια ομάδα οπαδών έχει συγκεντρώσει 1.000 λίρες για να επιδείξει ένα πανό υπέρ της ανανέωσης του Καταλανού προπονητή.

«Πρέπει να μου δώσουν τον λογαριασμό και θα πληρώσω για το πανό. Δεν θέλω να ξοδέψουν τα χρήματα σε αυτό. Τι να πω; Το εκτιμώ πολύ, ερωτεύτηκα τον σύλλογο από την πρώτη στιγμή την ημέρα που έφτασα, αυτό που πρόκειται να συμβεί, θα γίνει», είπε ο Πεπ. 

Εάν το συμβόλαιό του λήξει τον επόμενο Ιούνιο και δεν ανανεωθεί, τότε ο Γκουαρδιόλα θα τερματίσει εννέα χρόνια εργασίας στο Μάντσεστερ, στα οποία έχει επιτύχει όλους τους στόχους. Εκτός από την κατάκτηση έξι Premier League, που μπορεί να είναι επτά, ενώ έχει κερδίσει τους υπόλοιπους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

Μια αποχώρηση αυτό το καλοκαίρι θα συμπίπτει με την ετυμηγορία των 115 κατηγοριών για την κατάρριψη του οικονομικού «fair play» του οποίου κρίνεται η Σίτι, καθώς και με μια υποθετική αποχώρηση στην ομάδα της εθνικής Αγγλίας, που βρίσκεται επί του παρόντος στα χέρια του προσωρινού Λι Κάρσλεϊ από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αποχώρησε μετά το Euro 2024.