Γκουαρντιόλα: «Κάποιοι θέλουν να εξαφανιστεί η Μάντσεστερ Σίτι από προσώπου γης»

Γκουαρντιόλα: «Κάποιοι θέλουν να εξαφανιστεί η Μάντσεστερ Σίτι από προσώπου γης»

Κώστας Τόπας 12:01 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 22.09.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ισχυρίστηκε ότι κάποιοι θέλουν να εξαφανιστεί η Μάντσεστερ Σίτι από προσώπου γης λόγω των υποτιθέμενων παραβιάσεων των οικονομικών κανόνων.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στην Premier League (22/09, 18:30), μετά από μια εβδομάδα που ξεκίνησε η ακρόαση για τις 115 κατηγορίες του συλλόγου για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων του FFP. Η πρωταθλήτρια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αφαίρεση βαθμών ή ακόμα και αποκλεισμό από τους αγώνες εάν κριθεί ένοχη, με την ετυμηγορία να αναμένεται στις αρχές του 2025.

Μιλώντας ενόψει του αγώνα στο «Έτιχαντ», ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε για την κριτική για τις εμφανίσεις της ομάδας του και συνέχισε μιλώντας για την ακρόαση και την πεποίθησή του ότι ο κόσμος θέλει η ομάδα του να λάβει αυστηρή κύρωση εάν κριθεί ένοχη.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός τεχνικός είπε στους δημοσιογράφους: «Κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, μπορείτε να πείτε, "Ω, ήταν μια κακή σεζόν". Αλλά για άλλες περιπτώσεις κάποιοι λένε, "Α, είναι ντροπή, είναι καταστροφή, είναι απαράδεκτο". Συγγνώμη, θέλω να υπερασπιστώ τον σύλλογό μου, ειδικά σε αυτές τις σύγχρονες μέρες που όλοι περιμένουν να μην υποβιβαστούμε, να εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Εμείς έχουμε καλύτερα απογεύματα από τους αντιπάλους, γι' αυτό κερδίζουμε πολλά ματς».

Η Μάντσεστερ Σίτι θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας που θα κερδίσει τους πέντε πρώτους αγώνες πρωταθλήματος σε πέντε σεζόν, εάν καταφέρει να επικρατήσει της Άρσεναλ, του Μικέλ Αρτέτα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε δηλώσει προηγουμένως ο σύλλογος του θα δεχτεί οποιαδήποτε τιμωρία επιβληθεί εάν η ακρόαση καταλήξει σε ένοχη ετυμηγορία. Η Μάντσεστερ Σίτι πάντα υποστήριζε την αθωότητά της και φέρεται να είπε στους παίκτες να είναι ήρεμοι σχετικά με την ακρόαση, καθώς κανένας κανός δεν έχει παραβιαστεί.