Ο Γκουαρδιόλα εκρήγνυται με το VAR: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το ακύρωσε»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη Τύπου

i

PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα εκρήγνυται με το VAR: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το ακύρωσε»

Κώστας Τόπας 13:26 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 21.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είναι ικανοποιημένος με τη χρήση VAR στην Premier League κι αυτό φρόντισε να το υπενθυμίσει μετά τον αγώνα με την Γουλβς, της οποίας η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 χάρη στο «buzzer beater» του Τζον Στόουνς.

Στην προσπάθειά της να αφήσει την τελευταία θέση της βαθμολογίας, η Γουλβς άντεξε στις επιθέσεις μιας Μάντσεστερ Σίτι που ήθελε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Άρσεναλ το Σάββατο (19/10) και να πιέσει τη Λίβερπουλ. Το αμυντικό πλάνο των «λύκων» επρόκειτο να λειτουργήσει, αλλά μια κεφαλιά από τον Στόουνς στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε τη νίκη στους Πολίτες, με 2-1.

Ο Καταλανός προπονητής, Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε τη νίκη μόλις τελείωσε η μονομαχία, αλλά πρώτα έπρεπε να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη, επειδή ο εκτεθειμένος Μπερνάρντο Σίλβα βρισκόταν μπροστά στον Σα τη στιγμή της εκτέλεσης, όμως ο VAR κάλεσε τον Κάβανα να ελέγξει τη φάση. Ο ρέφερι έκρινε πως ο Πορτογάλος δεν επηρεάζει τον συμπατριώτη του κι έδειξε τη σέντρα, δίνοντας το έναυσμα των πανηγυρισμών της απόδρασης της Σίτι.

Τζον Στόουνς: Ο πιο πιστός «στρατιώτης» του Γκουαρδιόλα θα σώζει πάντα τη Σίτι
PREMIER LEAGUE

12:58 - 21.10.2024

Τζον Στόουνς: Ο πιο πιστός «στρατιώτης» του Γκουαρδιόλα θα σώζει πάντα τη Σίτι

Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός, Τζον Στόουνς μία από τις μεγάλες επαναστάσεις του Καταλανού προπονητή, Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι καθοριστικός στην ένατη σεζόν του στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Δεν έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια, ακριβώς στο τέλος, όπως συνέβη τόσες φορές με τη Λίβερπουλ του Κλοπ. Μας αφήνει όμως μια καλή γεύση, η απόδοσή μας ήταν τρομερή. Έχουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση, αλλά είναι δύσκολο να παίξεις όταν η άλλη ομάδα έχει έντεκα παίκτες μέσα στην περιοχή της. Ήδη χάσαμε εδώ την περασμένη σεζόν.

Και βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση όπου καταλήγεις να χάνεις την τελευταία στιγμή. Είχαν ξεκάθαρο πλάνο, αλλά είμαι περήφανος γιατί παίξαμε όπως θέλαμε και είναι χαρά να είμαστε εδώ, έχοντας σκοράρει στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα για να μας βάλει στην κορυφή του πρωταθλήματος», ανέφερε αρχικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα στις δηλώσεις του για να σχολιάσει στη συνέχεια το γκολ του Στόουνς.

«Είχα καταλάβει ότι ο Στόουνς δεν ήταν οφσάιντ. Φυσικά. Δεν ξέρω γιατί το ακύρωσε ο lineman. Ο Μπερνάρντο δεν ενοχλούσε. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες ενοχλούν τους τερματοφύλακες, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Σα είχε μια τέλεια εικόνα. Η σέντρα του Φόντεν και η κεφαλιά του Στόουνς ήταν υπέροχη», τόνισε ο Καταλανός.

Στη συνέχεια ο τεχνικός των Πολιτών μίλησε για τη βαθμολογία: «Βεβαίως κοιτάμε την κατάταξη, αλλά στην Premier League δεν χρειάζεται να τη λαμβάνουμε πολύ υπόψη μέχρι να παιχτούν 10 ή 12 παιχνίδια. Είναι μόνο η αρχή της σεζόν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είναι καλό να κερδίζεις και να είσαι σε αυτή τη θέση. Η Λίβερπουλ πρέπει ακόμα να παίξει το παιχνίδι της, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε ηγέτες και αυτό είναι πολύ καλό. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με την απίστευτη δέσμευση που έχουν οι παίκτες. Είναι χαρά για όλους», κατέληξε.