Μπλέκουν τον Γκουαρδιόλα με το Τσουνάμι Δημοκρατικό: «Ενθάρρυνε την εξέγερση ενάντια στο κράτος»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Μπλέκουν τον Γκουαρδιόλα με το Τσουνάμι Δημοκρατικό: «Ενθάρρυνε την εξέγερση ενάντια στο κράτος»

Κώστας Τόπας 15:11 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 14.08.2024

Το όνομα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στο προσκήνιο στην Ισπανία, λόγω του κινήματος «Δημοκρατικό Τσουνάμι», μέσω του οποίου ο Καταλανός τεχνικός «ενθάρρυνε την εξέγερση ενάντια στο κράτος»

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Vozpopuli», η Πολιτική Φρουρά έχει συνδέσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα με το κίνημα «Δημοκρατικό Τσουνάμι», το οποίο ερευνάται από το Εθνικό Δικαστήριο για το έγκλημα της τρομοκρατίας. Σε ένα από τα ρεπορτάζ τους, τονίζεται η σύνδεση του Ισπανού προπονητή με το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» σε ένα από τα βίντεό που τον δείχνει να «ενθαρρύνει τον καταλανικό πληθυσμό να επαναστατήσει ενάντια στο κράτος».

Ο δικαστής Γκαρθία Καστεγιόν ερευνά το «Δημοκρατικό Τσουνάμι», με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Και στην προαναφερθείσα αναφορά αναφέρεται ότι το τσουνάμι ξεκίνησε «μια ισχυρή εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που προωθείται από τις ανώτατες πολιτικές αρχές και τους κοινωνικούς τομείς υπέρ της ανεξαρτησίας», συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Γκουαρδιόλα, ο οποίος «δεν δίστασε να θέσει τη φωνή του στη διάθεση του Τσουνάμι Δημοκρατικού προσχωρώντας στα αιτήματά της και ενθαρρύνοντας τον καταλανικό πληθυσμό να επαναστατήσει ενάντια στο κράτος δικαίου».

Η αναφορά υπογραμμίζει επίσης ότι η παρουσία του Γκουαρδιόλα «σε εκδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ρήξης με το ισπανικό κράτος έχει αυξηθεί, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ορατά πρόσωπα της διαδικασίας ανεξαρτησίας σε μια διεθνή επίπεδο».

Τι είναι το Δημοκρατικό Τσουνάμι

Το Δημοκρατικό Τσουνάμι (Tsunami Democràtic) είναι μια καταλανική ομάδα διαμαρτυρίας που υποστηρίζει ένα δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης στην Καταλονία, που σχηματίστηκε και οργανώθηκε πριν από την τελική κρίση σχετικά με τη Δίκη των ηγετών της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Οργανώνει υποστηρικτές του κινήματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας μέσω της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών και άλλων διαδικτυακών πόρων. 

Η τέλεια χρονιά του Ρίκο Λιούις και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα στο 19χρονο wonderkid της Μάντσεστερ Σίτι (vids)
PREMIER LEAGUE

13:00 - 21.11.2023

Η τέλεια χρονιά του Ρίκο Λιούις και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα στο 19χρονο wonderkid της Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρίκο Λιούις έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας σε ηλικία 18 ετών και 364 ημερών κι έγραψε ιστορία. Η ιστορία του νεαρού Άγγλου αμυντικού και η «τυφλή» εμπιστοσύνη του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι στόχοι τους είναι η ελευθερία των κρατουμένων, οι εξόριστοι και τα αντίποινα. Ηυπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης της Καταλονίας. Σε μια δήλωση μετά την απόφαση της δίκης των ηγετών της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας, που διάβασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και της διαδήλωσης, την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Διεξήγαγαν επίσης ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας παρόμοιο με αυτό του Κεμπέκ ή της Σκωτίας και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να τοποθετηθεί για μια «επίλυση σύγκρουσης με βάση το διάλογο και τον σεβασμό».