Ο Γκουαρδιόλα τα έχωνε στον Χάαλαντ και όταν είδε την κάμερα οργίστηκε και την έσπρωξε (vid)

Ο Γκουαρδιόλα τα έχωνε στον Χάαλαντ και όταν είδε την κάμερα οργίστηκε και την έσπρωξε (vid)

Κώστας Τσιακλής • 13:12 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 14.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν έξαλλος με τον Έρλινγκ Χάαλαντ παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ του Νορβηγού. Μάλιστα ο Καταλανός έσπρωξε την κάμερα που τον κατέγραφε την ώρα που τα «έχωνε» στον 23χρονο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Premier League αφού επικράτησε με 0-3 της Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί. Το περιστατικό που «έκλεψε» την παράσταση ήταν αυτό με τις φωνές του Πεπ Γκουαρδιόλα στον Έρλινγκ Χάαλαντ στο ημίχρονο του αγώνα, όταν οι «πολίτες» προηγούνταν με 2-0 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Νορβηγού.

Η Μάντσεστερ Σίτι λοιπόν άρχισε με νίκη την υπεράσπιση του τίτλου της στην Premier League αφού πέρασε από το «Turf Moor» με το εμφατικό 3-0. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν οι φωνές που έβαλε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον Έρλινγκ Χάαλαντ στο ημίχρονο του αγώνα. Τότε η Σίτι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Νορβηγού επιθετικού. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Γκουαρδιόλα έσπρωξε την κάμερα που τους κατέγραφε. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μετά το ματς ο Γκουαρδιόλα κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό και εξήγησε το λόγο που τα «έψαλλε» στον Χάαλαντ αλλά και τις δύο ενέργεις του «βίκινγκ» που τον εξόργισαν. «Ναι, συζητήσαμε πολλά. Ο Έρλινγκ κέρδισε τη μπάλα αμέσως και ο Μπερνάρντο αποφάσισε να μην τη δώσει γιατί έμεινε ένα λεπτό στο παιχνίδι και ήταν 0-2. Δύο λεπτά νωρίτερα ήταν δύο ενέργειες (του Χάαλαντ), στην μακρινή μπαλιά στον Ματέο Κόβασιτς χάσαμε τη μπάλα, σε μια άλλη για τον Άλβαρες, τη χάσαμε και αυτοί έκαναν αντεπίθεση, έπρεπε να αμυνθούμε βαθιά αφού έμενε ένα λεπτό.

Έπρεπε να τελειώσουμε με 0-2, τίποτα παραπάνω. Έπρεπε να σκεφτούμε και να πάμε στο δεύτερο ημίχρονο. Καταλαβαίνω τον Έρλινγκ επειδή κέρδισε τη θέση στο ένας εναντίον ενός για να σκοράρει περισσότερα γκολ αλλά εκείνη τη στιγμή ο Μπερνάρντο πήρε τη σωστή απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.