Ο Γκουαρντιόλα ρίχνει «βόμβα» για το μέλλον του που θα προκαλέσει «σοκ» στην Premier League

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Naomi Baker/Getty Images/Ideal Images

Ο Γκουαρντιόλα ρίχνει «βόμβα» για το μέλλον του που θα προκαλέσει «σοκ» στην Premier League

Κώστας Τόπας 11:01 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 26.07.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε μια σημαντική ενημέρωση για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι ενόψει της νέας σεζόν στην Premier League.

Το συμβόλαιο του Καταλνού τεχνικού λήγει τον Ιούνιο του 2025, με αναφορές να υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποφασίσει να φύγει από το «Έτιχαντ» μόλις λήξει αυτή η συμφωνία. Έχει συνδεθεί με πιθανή ανάληψη της δουλειάς στην Αγγλία, με την FA να εξετάζει μια προσέγγιση προσωρινού προπονητή που θα επιτρέψει στον Πεπ Γκουαρντιόλα να αναλάβει τον ρόλο το επόμενο καλοκαίρι.

Ο 53χρονος θα έχει περάσει εννέα χρόνια στη Σίτι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι - έναν χρόνο περισσότερο από ό,τι ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ πριν αποφασίσει να φύγει από τον σύλλογο. Ο «Guardian» υποστήριξε ότι ο Γκουαρντιόλα θα πάρει χρόνο για να πάρει την τελική του απόφαση - κάτι που ο σύλλογος λέγεται ότι αποδέχεται με χαρά, δεδομένης της μακράς λίστας επιτυχιών του Καταλανού προπονητή.

Ο λόγος για τον οποίο ο Ντε Μπρόινε είπε «όχι» στα 185 εκατ. ευρώ στη Σαουδική Αραβία
PREMIER LEAGUE

10:05 - 26.07.2024

Ο λόγος για τον οποίο ο Ντε Μπρόινε είπε «όχι» στα 185 εκατ. ευρώ στη Σαουδική Αραβία

Παρά τις φήμες ότι ο Κέβι Ντε Μπρόινε είχε έρθει σε συμφωνία για να πάει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, τελικά πήρε την απόφαση να παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα.

Όμως, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Σίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γκουαρντιόλα φάνηκε να δείχνει ότι μπορεί να έχει ήδη αποφασίσει.

«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, γιατί να σταματήσω; Μου αρέσει - τόσο (τώρα όσο και όταν) με προσέλαβαν. Πάμε λοιπόν», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Πολιτών. Εάν ο Γκουαρντιόλα υπογράψει όντως νέο συμβόλαιο, θα είναι πλήγμα για την υπόλοιπη Premier League με τη Σίτι να έχει κατακτήσει τους τέσσερις τελευταίους τίτλους.

Επιπλέον, οι Πολίτες έχουν επίσης κερδίσει ένα Champions League υπό την καθοδήγηση του Γκουαρντιόλα. Εκτός γηπέδου, ωστόσο, ο Καταλανός τεχνικός είχε πολλά θέματα να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προετοιμασίας, με αμφιβολίες για το μέλλον τόσο του Κέβιν Ντε Μπρόινε όσο και του Έντερσον.

Ενώ ο Βέλγος αναμένεται να παραμείνει στον σύλλογο εν μέσω έντονου ενδιαφέροντος από τη Saudi Pro League, ο Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι το μέλλον του Έντερσον παραμένει αβέβαιο.