Ο Γκουαρντιόλα πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την εθνική Αγγλίας (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Ο Γκουαρντιόλα πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την εθνική Αγγλίας (vid)

Κώστας Τόπας 13:16 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 23.07.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024, τα Τρία Λιοντάρια βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής νέου προπονητή. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) έχει μια ποικιλία υποψηφίων για να διαλέξει για την πολυπόθητη θέση καθώς ο Έντι Χάου, ο Γκράχαμ Πότερ και το νυν αφεντικό της U21, Λι Κάρσλεϊ θεωρούνται ισχυροί υποψήφιοι.

Ωστόσο, η FA διερευνά την πιθανότητα πρόσληψης ενός ξένου προπονητή, με ονόματα όπως ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ο Γιούργκεν Κλοπ επίσης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φέρεται να θεωρείται ο κορυφαίος στόχο, δεδομένης της πορείας του σε επίπεδο συλλόγων και του γεγονότος ότι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη δουλειά της Αγγλίας, ο Γκουαρντιόλα τόνισε ότι η τρέχουσα εστίασή του είναι ακόμα στη Σίτι.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτή την επερχόμενη σεζόν», τόνισε αρχικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Κάθε σεζόν χρειάζομαι το διάλειμμα, σίγουρα, αλλά μετά γεμίζω τις μπαταρίες μου και έχω την ίδια ενέργεια όπως συνήθως. Ξέρω ότι το πρωτάθλημα πλησιάζει και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό».

Υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι η FA μπορεί να είναι πρόθυμη να περιμένει έως ότου λήξει το συμβόλαιο του Γκουαρντιόλα με τη Σίτι πριν κάνει επίσημη προσφορά. Αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον προπονητή της Αγγλίας κάτω των 21 ετών, Λι Κάρσλεϊ, ως προσωρινός προπονητής, καθοδηγώντας την ομάδα στους αγώνες του Nations League και στην έναρξη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 τον Μάρτιο.