Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο αντίπαλό του και δεν είναι ο Μουρίνιο

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©printscreen

Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο αντίπαλό του και δεν είναι ο Μουρίνιο

Κώστας Τόπας 14:49 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 14.10.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον αντίπαλο προπονητή που του έβαλε το πιο δύσκολο έργο στην μέχρι τώρα πορεία του στην προπονητική καριέρα.

Έχοντας καθίσει σε τρεις από τους σημαντικότερους πάγκους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στους αντιπάλους που του έχουν δυσκολέψει περισσότερο στην προπονητική του καριέρα.

Ωστόσο, αν κι έπρεπε να επιλέξει έναν, ο Καταλανός τεχνικός προτίμησε να πει τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γκουαρδιόλα, ήταν γεμάτος επαίνους για εκείνη την ομάδα που, σεζόν με τη σεζόν, ακολούθησε τα βήματα του και μάλιστα του «έκλεψε» τον τίτλο της Premier League μέσα από τα χέρια.

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»
PREMIER LEAGUE

11:27 - 14.10.2024

Αποθέωσε Μέσι ο Γκουαρδιόλα: «Μπορεί να δείχνω ασέβεια αλλά είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέκρινε τον Λιονέλ Μέσι με τον Τάιγκερ Γουντς και τον Μάικλ Τζόρνταν εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο Αργεντινός αστέρας της Ίντερ Μαϊάμι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ακόμα κι από τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ.

«Όσον αφορά την αντιπαλότητα, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισα στη ζωή μου. Όχι μόνο λόγω του τρόπου που έπαιξαν, αλλά επειδή ήταν πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω. Γι' αυτό δίνω πολλά εύσημα στους παίκτες μου», είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Γκουαρδιόλα vs Κλοπ: Σημειώσατε διπλό

Μια κόντρα που ουσιαστικά ξεκίνησε πριν ο Καταλανός καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν στη Γερμανία, όταν ο Γκουαρδιιόλα ήταν στην Μπάγερν και ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν προπονητής της Ντόρτμουντ. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αν ρίξουμε μια ματιά στις μονομαχίες στις οποίες έχουν αναμετρηθεί, τόσο σε γερμανικό όσο και σε βρετανικό έδαφος, είναι ο Γερμανός που βγαίνει νικητής.

Σε αναμετρήσεις μεταξύ Κλοπ και Γκουαρδιόλα, ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ έχει το πλεονέκτημα, καθώς σε 30 αγώνες, ο «Normal One» κέρδισε 12, έχασε 11 και υπήρξαν επτά ισοπαλίες.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Γκουαρδιόλα ξέχασε μια κόντρα που είχε πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Μένουν αξέχαστα εκείνα τα «Clasico» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κάθεται στον πάγκο των «μερένχες».