Ο Γκουαρδιόλα αποκαλύπτει τον παίκτη της Premier League που θεωρεί «ασταμάτητο»: «Οταν ξεκινάει με την μπάλα...»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα - Φωτ. IMAGO

Ο Γκουαρδιόλα αποκαλύπτει τον παίκτη της Premier League που θεωρεί «ασταμάτητο»: «Οταν ξεκινάει με την μπάλα...»

Κώστας Τόπας 11:14 - 07.10.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εντυπωσιάστηκε από έναν παίκτη, τον οποίοι οι Πολίτες δυσκολεύτηκαν να αντιμετωπίσουν.

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα το Σάββατο (3-2) και, μετά τον αγώνα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ομάδα του Πορτογάλου προπονητή αλλά και, ιδιαίτερα, για τον Αντάμα Τραορέ.

«Ναι, του έδωσα συγχαρητήρια για τις χαμένες ευκαιρίες του», άρχισε λέγοντας, με ειρωνικό τόνο ο Γκουαρδιόλα για τον Τραορέ. «Γνωρίζω τον Άνταμα από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, μετά πήγε στη Μίντλεσμπρο, στη Γουλβς με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο και τώρα εδώ. Είναι μια τεράστια απειλή. Όταν ξεκινάει με την μπάλα, δεν μπορείς να τον πιάσεις. Είχε μπροστά τον Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος είναι ο πιο γρήγορος παίκτης μας.

Αλλά είναι ασταμάτητος όταν έχει χώρο, είναι πολύ δύσκολος να τον ελέγξει κανείς», ανέλυσε ο 53χρονος προπονητής, ο οποίος οδήγησε τη Σίτι σε μία ακόμη νίκη και έφτασε την ομάδα του στη δεύτερη θέση της Premier League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο μέρος η ομάδα του Λονδίνου ξεκίνησε καλά, έχοντας τις στιγμές της για ένα γκολ, το οποίο βρήκε στο 26'. Ο Ραούλ Χιμένεθ βρέθηκε με πλάτη στην εστία, έκανε ένα τακουνάκι βρήκε τον Αντρέας Περέιρα κι αυτός με εξ επαφής σουτ άνοιξε το σκορ για τη Φούλαμ. Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Τραορέ αστόχησε από ευνοϊκό σημείο.

Στο 32' οι Πολίτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Κόβατσιτς, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή με τον Κροάτη, να σουτάρει από το όριο της περιοχής για το 2-1. Στο 83ο λεπτό ο Ντοκού με ένα τρομερό γκολ έκανε το 3-1, αλλά ο Μουνίθ στο 89' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.