Πεπ Γκουαρντιόλα σε Γκάμπριελ: «Θέλεις πόλεμο; Εντάξει, τώρα κάνουμε πόλεμο»
i

©imago

Πεπ Γκουαρντιόλα σε Γκάμπριελ: «Θέλεις πόλεμο; Εντάξει, τώρα κάνουμε πόλεμο»

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:15 - 28.09.2024

Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ μπορεί να ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, αλλά συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας εκτός γηπέδου, με πληθώρα ανταλλαγή δηλώσεων και από τις δύο πλευρές, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα τονίζει πως είναι έτοιμος σε κάθε πρόκληση.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την προηγούμενη Κυριακή 22/9, την Άρσεναλ στο Έτιχαντ, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 2-2. Το ντέρμπι όμως καλά κρατεί, καθώς και οι δύο αντίπαλες πλευρές δεν σταματούν να ανταλλάσουν πυρά μεταξύ τους, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να φαίνεται αγανακτισμένος με την συμπεριφορά των αντιπάλων του.

Το χρονικό της ιστορίας έχει ως εξής. Πολλοί από την Μάντσεστερ Σίτι μετά τον αγώνα , κατηγόρησαν τον προπονητή της Άρσεναλ για «σκοτεινές τεχνικές». Την Τρίτη, ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε πως ξέρει τα μυστικά της Σίτι, κάτι που προφανώς έκανε έξαλλο τον Πεπ Γκουαρντιόλα με τις δηλώσεις του συμπατριώτη, αλλά και πρώην συνεργάτη του στην ομάδα.

Έπειτα, ο προπονητής «των πολιτών», απάντησε πως ο Αρτέτα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρος σε όσα έχει αναφέρει. Την Παρασκευή ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε τον θαυμασμό και την αγάπη που τρέφει προς το πρόσωπο του Γκουαρντιόλα και πως η μάχη για τον τίτλο της Premier League δεν πρόκειται να χαλάσει την σχέση τους.

Ο προπονητής όμως της Μάντσεστερ Σίτι, απάντησε στον παίκτη των «κανονιέρηδων», Γκάμπριελ, ο οποίος είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου πως όλο αυτό πρόκειται για πόλεμο, καθώς η ένταση είχε αυξηθεί ιδιαίτερα και στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Γκάμπριελ το είπε τέλεια στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς. Λοιπόν, αυτός είναι πόλεμος, πρέπει να προκαλέσουμε τον αντίπαλο, να τους πιέσουμε».

«Στο τέλος, τι μπορείς να κάνεις; Με προκαλείς; Εντάξει, είμαι εδώ. Θέλεις πόλεμο; Εντάξει, τώρα κάνουμε πόλεμο», πρόσθεσε στην συνέχεια.