Απάντηση Γκουαρδιόλα σε Τσέφεριν: «Έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©printscreen

Απάντηση Γκουαρδιόλα σε Τσέφεριν: «Έχουμε δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Στέλιος Βαρδάκης • 19:55 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε στα λεγόμενα του Αλεξάντερ Τσέφεριν σχετικά με την πιθανή τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντας ότι οι «πολίτες» έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνέντευξη που έδωσε στην «Telegraph» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανή τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από τη Premier League, λέγοντας πως είχε δίκιο το 2020 η UEFA που είχε υποβάλει κυρώσεις στους «πολίτες» για μη συμμόρφωση με το Financial Fair Play, άσχετα εάν οι κυρώσεις άρθηκαν από το CAS

Ο πρόεδρος της UEFA ανέφερε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τη συγκεκριμένη περίπτωση στην Αγγλία, αλλά είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του ανεξάρτητου οργάνου μας τότε ήταν σωστή. Ξέρουμε ότι κάναμε καλά. Δεν θα είχαμε αποφασίσει έτσι αν δεν πιστεύαμε ότι είχαμε δίκιο».

Η δήλωση αυτή έφερε και την απάντηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο Μέσο, τόνισε ότι η ομάδα του έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Ως δικηγόρος, θα πρέπει να περιμένει και μετά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όποια ποινή κι αν υπάρχει πρέπει να την σεβαστεί, έχει πολλά να κάνει στην UEFA. Ένας δικηγόρος πρέπει να σέβεται τη διαδικασία. Ξέρει ότι έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» ήταν η τοποθέτηση του Καταλανού προπονητή. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα σε έσοδα με ποσό ρεκόρ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:03 - 25.01.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα σε έσοδα με ποσό ρεκόρ

Η 27η έκθεση της «Deloitte Football Money League» παρουσίασε τα έσοδα των συλλόγων της Money League για τη σεζόν 2022/23, τα οποία ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Κορυφαία ομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα που ξεπέρασαν τα 830 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Premier League διεξάγει έρευνα για τη Μάντσετσερ Σίτι, η οποία κατηγορείται για 115 παραβάσεις σχετικά με το Financial Fair Play. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του πρωταθλήματος Ρίτσαρντ Μάστερς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ημερομηνία για τη δίκη, ενώ πρώην οικονομικός σύμβουλος του συλλόγου, Στέφαν Μπόρσον, ανέφερε ότι αν η Σίτι κριθεί ένοχη η μόνη λύση θα είναι ο υποβιβασμός.