Συμφώνησε με τον Κλοπ ο Γκουαρντιόλα για τον προγραμματισμό στην Premier League: «Είμαι μαζί του» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

© PrtScr

Συμφώνησε με τον Κλοπ ο Γκουαρντιόλα για τον προγραμματισμό στην Premier League: «Είμαι μαζί του» (vid)

Κώστας Τόπας 15:36 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 29.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα συμφωνεί με τα συναισθήματα που εξέφρασε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα της Premier League στις ευκαιρίες των ομάδων στην Ευρώπη.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στον πίνακα της Premier League και τέσσερις μακριά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τα «σπιρούνια», ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο φέτος να μην υπάρχει καμία αγγλική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Γερμανός προπονητής των «Reds» εξέφρασε την ανησυχία του, ρίχνοντας τα «βέλη» του κατά της Premier League λόγω του προγραμματισμού των αγώνων στο πρωτάθλημα.

Κλοπ: «Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει από τον Ολυμπιακό με κάνει να ανησυχώ για τις αγγλικές ομάδες»
PREMIER LEAGUE

12:35 - 03.05.2024

Κλοπ: «Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει από τον Ολυμπιακό με κάνει να ανησυχώ για τις αγγλικές ομάδες»

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να μιλήσει για την παρουσία των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη, τονίζοντας πως το «βαρύ» πρόγραμμα της Premier League έχει εξουθενώσει τα κλαμπ.

«Βλέποντας την Άστον Βίλα να χάνει χθες το βράδυ σημαίνει ότι καμία αγγλική ομάδα δεν θα είναι σε ευρωπαϊκό τελικό, θα πρέπει να ρωτήσουμε, μήπως μειώνουμε την ένταση για τους παίκτες;», αναρωτήθηκε ο Κλοπ.

Την ίδια άποψη, σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα της Premier League στις ευκαιρίες των ομάδων στην Ευρώπη φαίνεται πως έχει και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είναι ένας από τους λόγους. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά συμφωνώ με τον Γιούργκεν. Ομως, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ίσως την επόμενη σεζόν να έχουμε τρεις ή τέσσερις αγγλικές ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Πολιτών.

Στη συνέχεια, ο Γκουαρντιόλα κλήθηκε να μιλήσει για αν η μεγαλύτερη εμπειρία του, σε σύγκριση με τον Μίκελ Αρτέτα της Άρσεναλ, θα είναι πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου της Premier League: «Θα μου άρεσε αυτό, αλλά δεν ξέρω, δεν έχω απάντηση σε Αυτή η ερώτηση θα ήθελα να πω ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε αύριο εναντίον της Γουλβς και στα επόμενα παιχνίδια.

Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και τους 12 βαθμούς, διαφορετικά θα είναι δύσκολο γιατί η Άρσεναλ είναι τόσο δυνατή. Εξαρτάται από εμάς. Ένα κάθε φορά και προσπαθούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν είναι πιο περίπλοκο. Θα ήθελα να πω αυτό που κάναμε στο παρελθόν θα συμβεί ξανά αυτή τη σεζόν, αλλά κανείς δεν το ξέρει».