Τέλος από την εθνική Γερμανίας ο Γκιντογκάν

Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Τέλος από την εθνική Γερμανίας ο Γκιντογκάν

Sportal newsroom 19:29 - 19.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 19.08.2024

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν ανέφερε ότι αποσύρεται από την εθνική Γερμανίας.

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν έγραψε τον επίλογο σε ό,τι αφορά την εθνική Γερμανίας.

Ο τουρκικής καταγωγής διεθνής Γερμανός μέσος ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω των social media, ότι σταματάει από τη εθνική ομάδα, σε ηλικία 33 ετών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο μήνυμά του: «Μετά από μερικές εβδομάδες προβληματισμού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καιρός να τελειώσω την καριέρα μου με την εθνική ομάδα. Κοιτάζω πίσω με μεγάλη περηφάνια τους 82 διεθνείς αγώνες μου, έναν αριθμό που μόνο ονειρευόμουν.

Το αποκορύφωμα για μένα ήταν ξεκάθαρο: ότι ήμουν αρχηγός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από τόσα χρόνια, επιτέλους καταφέραμε να κάνουμε ξανά περήφανη τη χώρα, με κάνει πολύ χαρούμενο που ήμουν μέρος αυτού».

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί σταμάτησε: «Παρατήρησα κάποια κόπωση πνευματική και σωματική πριν από το τουρνουά, κάτι που με έκανε να σκεφτώ. Τη στιγμή που ούτε ο αριθμός των αγώνων μειώνεται», τόνισε επικριτικά ο Γκιντογκάν για το γεμάτο καλεντάρι για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

«Σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνω οπαδός της εθνικής ομάδας και ελπίζω να συνεχιστεί η ανοδική πορεία».

Ο Γκιντογκάν έκανε το ντεμπούτο του με την «Die Mannschaft» το 2011, ως παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ και υπό τις οδηγίες του Γιοακίμ Λεβ. Ένας τραυματισμός στην πλάτη τον εμπόδισε να βοηθήσει τη Γερμανία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι ο Γκιντογκάν φεύγει τώρα από τη διεθνή σκηνή χωρίς το κορυφαίο έπαθλο. Μετά τον Τόνι Κρόος, είναι ο δεύτερος έμπειρος παίκτης που αποχαιρέτησε την εθνική Γερμανίας μετά το περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!