Τέλος εποχής: Ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Γαλλία

Αντουάν Γκριεζμάν

i

Αντουάν Γκριεζμάν/©Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images/Ideal Images

Τέλος εποχής: Ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Γαλλία

Κώστας Τόπας 12:08 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 30.09.2024

Ο Αντουάν Γκριεζμάν επιβεβαίωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας, κλείνοντας το τέλος μιας 10χρονης καριέρας.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρεται από την εθνική Γαλλίας. «Με μια καρδιά γεμάτη αναμνήσεις κλείνω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου. Ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη τριχρωμία περιπέτεια και τα λέμε σύντομα», ανάρτησε στα social media.

Ο μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο αποκάλυψε την απόφασή του, λίγο πριν από τους αγώνες της Γαλλίας με το Ισραήλ και το Βέλγιο, τον Οκτώβρη. Ο Γκριεζμάν έπαιξε σε έξι μεγάλα τουρνουά για τη Γαλλία, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ου 2018 καθώς και στον τελικό του 2022 στο Κατάρ.

Ο Γκριεζμάν τελειώνει τη διεθνή του καριέρα έχοντας αγωνιστεί 137 φορές με τη Γαλλία και σκοράροντας 44 γκολ. Επιπλέον, κέρδισε το UEFA Nations League 2020-2021 με τους «τρικολόρ». Είναι μια εκπληκτική εξέλιξη και το τέλος μιας ποχής, δεδομένου ότι ο Γκριεζμάν ήταν βασικός πυλώνας για τη Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάν από την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ετσι, ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας αυτή την Πέμπτη (03/01) για τους επερχόμενους αγώνες του Nations League, με το όνομα του Αντουάν Γκριεζμάν να απουσιάζει. Η ανακοίνωση έρχεται την επομένη ημέρας της ισοπαλίας της Ατλέτικο με τη Ρεάλ (1-1).

Ο Γκριεζμάν, μέσω του βίντεο που ανήρτησε στα social media, δικαιολογεί την απόφαση του. «Μετά από 10 αξέχαστα χρόνια, που σημαδεύτηκαν από προκλήσεις, επιτυχίες και αξέχαστες στιγμές, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να δώσουμε τη θέση τους σε νεότερους», λέει ευχαριστώντας τους συμπαίκτες, τους συναδέλφους και τους προπονητές του.