Γκρόσο για την επίθεση από τους οπαδούς της Μαρσέιγ: «Αυτό που συνέβη την Κυριακή θα μπορούσε να είναι τραγωδία»

O τραυματίας Γκρόσο

Γκρόσο για την επίθεση από τους οπαδούς της Μαρσέιγ: «Αυτό που συνέβη την Κυριακή θα μπορούσε να είναι τραγωδία»

Δημήτρης Χούπης 22:52 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Λυών, Φάμπιο Γκρόσο, μίλησε για πρώτη φορά μετά την επίθεση των οπαδών της Μαρσέιγ στο πούλμαν της ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Ιταλός.

Το βράδυ της Κυριακής (29/10) οι οπαδοί της Μαρσέιγ, επιτέθηκαν στο πούλμαν της Λυών, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να τραυματιστεί ο προπονητής της Λυών, Φάμπιο Γκρόσο. Ο οποίος εμφανίστηκε αιμόφυρτος και στη συνέχεια πήγε στο ιατρείο του γηπέδου. 

Δύο μέρες μετά το περιστατικό ο Ιταλός τεχνικός της γαλλικής ομάδας, μίλησε για πρώτη φορά για το συμβάν, τονίζοντας πως θα μπορούσε να είναι και τραγωδία. 

«Αυτό που συνέβη την Κυριακή θα μπορούσε να είναι τραγωδία, και ήταν σίγουρα για το άθλημα και γι' αυτός που το αγαπούν. Ελπίζω με όλη μου την καρδιά να είναι το μάθημα για το μέλλον μας. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη», ήταν τα λόγια του Ιταλού. 

Λίγες ώρες μετά το γεγονός η Λυών έβγαλε μια αρκετά... επιθετική ανακοίνωση λέγοντας πως αυτά στη Μασσαλία γίνονται κάθε χρόνο. «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε πως αυτά γίνονται κάθε χρόνο στη Μασσαλία και καλούμε επιτέλους της αρχές να πάρουν στα σοβαρά αυτά τα περιστατικά, πριν συμβεί κάποια πιο μεγάλη τραγωδία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για την επίθεση στον προπονητή της Λυών: «Αηδία και ντροπή» (vid)
LIGUE 1

13:49 - 30.10.2023

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της «Equipe» για την επίθεση στον προπονητή της Λυών: «Αηδία και ντροπή» (vid)

Η γαλλική εφημερίδα χρησιμοποίησε στο πρωτοσέλιδό της, την εικόνα του Φάμπιο Γκρόσο με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα, αφού χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι που εκτόξευσαν οι οπαδοί της Μαρσέιγ, στο λεωφορείο της αποστολής της Λυών.

Θέση πήρε και η Μαρσέιγ, η οποία αφού ζήτησε συγγνώμη για όσα συνέβησαν, στη συνέχεια εξέφρασε τη λύπη της για τον τραυματισμό του Γκρόσο. «Η Μαρσέιγ εκφράζει τη λύπη της για τα απαράδεκτα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα γύρω από το στάδιο Βελοντρόμ εναντίον του πούλμαν της επαγγελματικής ομάδας της Λυών, καθώς και των πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς της», έγραφε η ανακοίνωση της ομάδας Μασσαλίας μεταξύ άλλων.