Γουάιλντερ για Μπάλντοκ: «Ελλάδα και Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά»

Κρις Γουάιλντερ, Τζορτζ Μπάλντοκ.

Γουάιλντερ για Μπάλντοκ: «Ελλάδα και Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 19:22 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 17.10.2024

Ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Κρις Γουάιλντερ, μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, τις αναμνήσεις που έχει με εκείνον, αλλά και τη διαχείριση του τραγικού συμβάντος από την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό.

Ο εκλιπών πέρασε επτά χρόνια στο «Μπράμαλ Λέιν», αγωνιζόμενος σε 219 ματς με τις «λεπίδες». Με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κέρδισε δύο ανόδους στην αγγλική Premier League, πριν πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κρις Γουάιλντερ είχε δουλέψει με τον Τζορτζ Μπάλντοκ στην Όξφορντ, πριν εισηγηθεί την απόκτησή του το 2017 στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Είναι ο προπονητής, με τον οποίο συνεργάστηκε περισσότερο από κάθε άλλον ο αμυντικός του Τριφυλλιού και της Εθνικής ομάδας.

Ο 57χρονος, ο οποίος διανύει τη δεύτερη προπονητική θητεία του στις «λεπίδες», μίλησε στο BBC Radio του Σέφιλντ για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Με πολύ συγκινητικά λόγια για τις αναμνήσεις που έχει με εκείνον, αλλά και τη διαχείριση του τραγικού συμβάντος από την Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας της αγγλικής Championship, για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Είναι πολύ δύσκολο ό,τι συμβαίνει. Βρισκόμαστε στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Δυσκολεύομαι να μιλήσω για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος σήμαινε τόσα πολλά για τον σύλλογο και τους συμπαίκτες του. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί το δέσιμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Βρίσκονται σχεδόν κάθε μέρα και όλη μέρα είναι παρέα. Προπονούνται μαζί πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα, είναι μαζί στα ταξίδια, στα ξενοδοχεία. Μπορείς να δεις έναν θείο ή θεία σου μία φορά στις τρεις ή στις τέσσερις εβδομάδες. Αυτά τα παιδιά για δέκα ή έντεκα μήνες είναι μαζί 24 ωρες τη μέρα.

22:02 - 13.10.2024

Ανατριχίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Η ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπάλντοκ

Συγκινητικές στιγμές στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ πριν τη σέντρα του Ελλάδα - Ιρλανδία.

Στέκομαι πολύ στα λόγια που ειπώθηκαν για τον Τζορτζ. Μου τυπώθηκαν στο μυαλό. Η Ελλάδα, ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η Εθνική ομάδα σε δύο διεθνείς αγώνες, και ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικοί. Μίλησα με τους παίκτες μετά τον θάνατο του Τζορτζ. Τους ρώτησα πώς ήταν, τις αναμνήσεις τους για εκείνον. Υπάρχει, όμως, συνέχεια. Ο ίδιος ο Τζορτζ θα ήθελε να συνεχίσουμε».