Έκπληκτος ο Ρούνεϊ με τον διορισμό του Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας

Ο Γουέιν Ρούνεϊ

i

©imago

Έκπληκτος ο Ρούνεϊ με τον διορισμό του Τούχελ στην Εθνική Αγγλίας

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:30 - 18.10.2024

Η απόφαση της FA να διορίσει τον Τόμας Τούχελ ως νέο προπονητή της Αγγλίας, εξέπληξε πολλούς, μαζί και τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος παραδέχτηκε πως περίμενε κάποιον άλλον για την θέση.

Ο Τόμας Τούχελ, καλείται από την νέα του θέση, να οδηγήσει την Εθνική Αγγλίας σε έναν μονόδρομο πλέον, αυτόν των επιτυχιών, με το συμβόλαιό του να λήγει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η Αγγλική Ομοσπονδία, θεώρησε πως ο Γερμανός προπονητής είναι ο κατάλληλος για αυτή τη θέση, ενώ έχει σημειώσει και αρκετές επιτυχίες με ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρμουντ, Τσέλσι και Μπάγερν. Το ερώτημα ωστόσο γιατί δεν βρέθηκε ένας Άγγλος να αναλάβει την ομάδα, εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο Τούχελ γίνεται ο τρίτος ξένος προπονητής της Αγγλίας, μετά τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και τον Φάμπιο Καπέλο. Αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει ο θρύλος των «Τριών Λιονταριών», Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος μάλιστα μετράει 120 συμμετοχές με την χώρα του. Ο Άγγλος, ο οποίος τώρα προπονεί την Πλίμουθ, δήλωσε πως δεν περίμενε η FA να πάρει αυτή τη απόφαση, κάτι που τον εξέπληξε.

O Kέιν ανυπομονεί να συνεργαστεί ξανά με τον Τούχελ: «Είναι φανταστικός προπονητής»
NATIONS LEAGUE

10:32 - 17.10.2024

O Kέιν ανυπομονεί να συνεργαστεί ξανά με τον Τούχελ: «Είναι φανταστικός προπονητής»

Ο Χάρι Κέιν μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για τον διορισμό του Τούχελ, στην Εθνική Αγγλίας, αφού όπως λέει και ο ίδιος, ανυπομονεί για την επανένωση με τον πρώην προπονητή του.

 «Είμαι έκπληκτος. Είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά εκπλήσσομαι που τον χρησιμοποίησε η FA, αλλά του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τα πάει καλά. Αυτό που έχτισε η FA τα τελευταία 10-15 χρόνια ήταν μια εξαιρετική πλατφόρμα για νέους προπονητές, οπότε εκπλήσσομαι που δεν πήγαν με έναν δικό τους αλλά, όπως είπα, πήραν την απόφαση. και του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να κάνει καλά για εμάς», ήταν τα λόγια του Ρούνεϊ.

Μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προσωρινά ανέλαβε την ομάδα της Αγγλίας, ο Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος θα παραμείνει υπεύθυνος για τις επόμενες αναμετρήσεις του Nations League, με Ελλάδα και Ιρλανδία.