Γουέστ Χαμ: Απέρριψε τη πρόταση της Άρσεναλ για τον Ράις - Στο κόλπο για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Σίτι

Ντέκλαν Ράις

i

©printscreen

Γουέστ Χαμ: Απέρριψε τη πρόταση της Άρσεναλ για τον Ράις - Στο κόλπο για την απόκτησή του η Μάντσεστερ Σίτι

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:30 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Η Γουέστ Χαμ απέρριψε τη πρόταση της Άρσεναλ για τον Ντέκλαν Ράις, καθώς στο κόλπο για την απόκτησή του έχει μπει και η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Γουέστ Χαμ απέρριψε την πρώτη πρόταση της Άρσεναλ, καθώς η ομάδα του βόρειου Λονδίνου αγωνίζεται για την μεταγραφή του Ντέκλαν Ράις, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχει μπει και αυτή στο κολπο για την απόκτησή του.

Τα «σφυριά» ήταν εδώ και καιρό η προτιμώμενη επιλογή πριν από την πιθανή καλοκαιρινή μετακόμιση του Άγγλου διεθνή, παρά το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων προς το πρόσωπό του.  

Αντίπαλοι για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του Ράις ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου και η Τσέλσι, αλλά το ενδιαφέρον τους μειώθηκε αφού αντιμετώπισαν την πραγματικότητα της αναφερόμενης επιθυμίας του 24χρονου να ενταχθεί στο πλευρό του προπονητή της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα.

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε το ενδιαφέρον της για τον 24χρονο την Τρίτη (13/6), παρά την επιθυμία του προπονητή της βαυαρικής ομάδας Τόμας Τούχελ να τον κάνει δικό του, αλλά επίσης και η απροθυμία της να ανταγωνιστεί την οικονομική δύναμη της Άρσεναλ

Τα «σφυριά» πιστεύουν ότι ο Ράις αξίζει 110 εκατομμύρια ευρώ και οι ελπίδες του συμπροέδρου Ντάνιελ Σάλιβαν για μια σειρά από μνηστήρες που θα ωθήσουν ο ένας τις προσφορές του άλλου μπορεί ακόμη να γίνουν πραγματικότητα. 

Η Άρσεναλ λέγεται ότι ξεκίνησε συζητήσεις με τη Γουέστ Χαμ την Τετάρτη (13/6), με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο των «κανονιέρηδων» Τιμ Λιούις και τον αντίπαλό του Κάρεν Μπρέιντι να συζητούν για πιθανή προσφορά όταν οι σύλλογοι της Premier League συναντήθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση τους. 

Αν και η Άρσεναλ είναι διατεθειμένη να πληρώσει κοντά στην τιμή που ζητά η Γουέστ Χαμ, η πρώτη προσφορά της πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ συν πρόσθετα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.  

Η Γουέστ Χαμ πιστεύεται ότι ενδιαφέρεται για το τι μπορεί να προσφέρει η Μάντσεστερ Σίτι για τον Ράις, καθυστερώντας περαιτέρω τα σχέδια των «κανονιέρηδων» να κάνουν μια γρήγορη μεταγραφή. 

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες λέγεται επίσης ότι ήταν απογοητευμένοι από το πώς η Άρσεναλ ήθελε να δομήσει τη συμφωνία για τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία ανέφερε την περασμένη Τετάρτη (7/6) ότι η Γουέστ Χαμ ήθελε να έχει το εγγυημένο μέρος της μεταγραφής του Ράις μέχρι το 2025. 

Η Γουέστ Χαμ ήταν μεταξύ των συλλόγων που κατονομάστηκαν στη λίστα παρακολούθησης του οικονομικού fair play της UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Το ενδιαφέρον των «πολιτών» για τον Ράις έρχεται αφού ο μέσος είχε περάσει εβδομάδες ως το επίκεντρο των μεταγραφικών φιλοδοξιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τις τελευταίες μέρες, οι μεταγραφικές ενέργειες των «κόκκινων διαβόλων» έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση των ταλέντων του φίλου του Ράις και συμπαίκτη του στην Αγγλία, Μέισον Μάουντ. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν μπει δυναμικά στη μεταγραφική αγορά, δουλεύοντας μόνο σε μια πιθανή μεταγραφή αυτή του Ματέο Κόβατσιτς. Ωστόσο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα υποστεί αρκετές αποχωρήσεις, με το μέλλον των Ιλκάι Γκουντογκάν και Μπερνάρντο Σίλβα να είναι προς το παρόν αβέβαιο.