«Σφυροκόπησε» τη Γιουνάιτεντ και έκανε... άλμα Ευρώπης η Γουέστ Χαμ
i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images

«Σφυροκόπησε» τη Γιουνάιτεντ και έκανε... άλμα Ευρώπης η Γουέστ Χαμ

Ιάσονας Τσίλης 16:26 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 14.08.2024

Η Γουέστ Χαμ, πατώντας γκάζι στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο, πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία για ένα ακόμη φετινό παιχνίδι, εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Βασικός και πολύ σταθερός, ο Κωνταντίνος Μαυροπάνος.

Νίκη εξάδας για τη Γουέστ Χαμ! Τα «σφυριά» επικράτησαν 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανέβηκαν, έστω και προσωρινά στην 6η θέση της Premier League, βυθίζοντας την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ στην 8η θέση.

Η πρώτη απειλή, ήρθε για τη Γουέστ Χαμ στο 6', με τον Έμερσον να βρίσκεται στα όρια της μεγάλης περιοχής, έχοντας αρκετό χώρο να εκτελέσει, με το τελείωμα του όμως να είναι... απογοητευτικό.

Η Γουέστ Χαμ είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο 25λεπτο, χωρίς όμως να έχει κάποια πολύ σημαντική ευκαιρία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο περνούσε η ώρα, συνερχόταν από το νωθρό της ξεκίνημα και άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η κορυφαία στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στους «κόκκινους διαβόλους».

Επειτα από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Γκαρνάτσο βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρεολά, ωστόσο δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως θα ήθελε και ο τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ απέκρουσε, χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία.

Στο 56' μετά από κόρνερ του Γουόρντ Πράους, ο Μπόουεν έπιασε την κεφαλιά, με τον Ονάνα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ενα τέταρτο κυριαρχίας, όπου έφτανε με άνεση στην περιοχή του Αρεολά, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά.

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ στο 72'. Ο Μπόουεν έπαιξε εξαιρετικά το «1-2» με τον Πακετά και βρέθηκε απέναντι απ' τον Ονάνα, ο οποίος αρχικά απέκρουσε, με τη μπάλα στη συνέχεια να ξαναγυρνά στον Μπόουεν, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στα «σφυριά».

Η φωτογραφία της χρονιάς: Οι φούσκες της Γουέστ Χαμ «συνάντησαν» τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ!
PREMIER LEAGUE

15:21 - 23.12.2023

Η φωτογραφία της χρονιάς: Οι φούσκες της Γουέστ Χαμ «συνάντησαν» τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ!

Το στιγμιότυπο της χρονιάς. Το τελετουργικό με τις φούσκες της Γουέστ Χαμ, που έβαλαν στο σημάδι τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ.

Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και στο 78', ο Μεϊνό έχασε τη μπάλα, ο Κούντους έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε μαεστρικά τα δύο στόπερ της Γιουνάιτεντ και με ωραίο τελείωμα χαμηλά στη δεξιά γωνία, πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Βασικός ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και ήταν εξαιρετικός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ