Πρόκριση σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια για τη Γουέστ Χαμ

Πανηγυρισμοί παικτών Γουέστ Χαμ

i

©Photo by Rob Newell CameraSport via Getty Images

Πρόκριση σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια για τη Γουέστ Χαμ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:01 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 14.08.2024

Η Γουέστ Χαμ επικράτησε κόντρα στην Άλκμααρ με συνολικό σκορ 3-1 και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Conference League, μετά από 47 χρόνια.

Η Γουέστ Χαμ έφτασε στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια, αφού η νίκη της το βράδυ της Πέμπτης με 1-0 κόντρα στην Άλκμααρ, με συνολικό σκορ 3-1 στα ημιτελικούς του Conference League. 

Ο Πάμπλο Φορνάλς πέτυχε το νικητήριο γκολ της Γουέστ Χαμ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όπου αναμένεται να τεθεί αντιμέτωποι με την Φιορεντίνα στον τελικό της Πράγας στις 7 Ιουνίου. 

Τα «σφυριά» έφτασαν για τελευταία φορά σε μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό το 1976 όταν ηττήθηκαν από την Άντερλεχτ στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Η Γουέστ Χαμ δεν έχει κερδίσει κανένα τρόπαιο από τότε που το γκολ του Τρέβορ Μπρούκινγκ κέρδισε την Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1980. Έχασαν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στα πέναλτι μετά την ισοπαλία 3-3 εναντίον της Λίβερπουλ το 2006. 

Την περασμένη σεζόν η Γουέστ Χαμ έχασε συνολικά με 3-1 σκορ από την νικήτρια του Eupora League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες έχει επανορθώσει για αυτό, φτάνοντας στον τελικό του Conference League. Η Γουέστ Χαμ έχει κερδίσει 13 από τα 14 παιχνίδια της στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν και είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο. 

Ο Σκωτσέζος προπονητής οδήγησε τη Γουέστ Χαμ στις 10 πρώτες θέσεις της Premier League τις τελευταίες δύο σεζόν, αλλά δυσκολεύτηκε για μεγάλο μέρος της τρέχουσας σεζόν. Αυτή τη στιγμή τα «σφυριά» βρίσκονται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγγλικού πρωταθλήματος.