Το απίστευτο ποσοστό νικών της Γουέστ Χαμ σε ομίλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός

Μπόουεν - Αντόνιο

i

©glomex

Το απίστευτο ποσοστό νικών της Γουέστ Χαμ σε ομίλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός

Κώστας Τσιακλής • 13:08 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 14.08.2024

Η Γουέστ Χαμ νίκησε ξανά σε φάση ομίλων και συνεχίζει να διατηρεί ένα υψηλό ποσοστό νικών σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού και ξεκίνησε με νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έχει ένα απίστευτο ποσοστό σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το οποίο και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι». 

Οι Λονδρέζοι λοιπόν βρέθηκαν να χάνουν από τη Μπάτσκα Τόπολα μέσα στο Λονδίνο όμως έβγαλαν αντίδραση και επικράτησαν τελικά με 3-1. Κάπως έτσι τα «σφυριά» πήραν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στον πρώτο όμιλο και έδωσαν συνέχεια σε ένα απίστευτο ποσοστό που τρέχουν σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα η Γουέστ Χαμ έχει παίξει 13 ματς σε ομίλους Europa League και Conference League και μετράνε 11 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Αυτός ο απολογισμός αντιστοιχεί σε ποσοστό νικών 84,6%! 

Η πρώτη της παρουσία σε ομίλους ήταν τη σεζόν 2021-2022. Τότε η Γουέστ Χαμ κληρώθηκε στον 8ο όμιλο του Europa League μαζί με Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γκενκ και Ραπίντ Βιέννης. Η ομάδα του Λονδίνου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου με 13 βαθμούς. Η μοναδική ήττα την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε φυσικά την πορεία της στον όμιλο. Τελικά η Γουέστ Χαμ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 

Την αμέσως επόμενη χρονιά η Γουέστ Χαμ έδωσε το παρών της στους ομίλους του Conference League και αντιμετώπισε τις Σίλκεμποργκ, Άντερλεχτ και Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο απολογισμός της ήταν μόνο νίκες αφού μέτρησε έξι σε ισάριθμους αγώνες. Στη συνέχεια της διοργάνωσης έφτασε φυσικά στην κατάκτηση του τροπαίου και εξασφάλισε θέση στο Europa League. 

Η κληρωτίδα την έφερε στον πρώτο όμιλο μαζί με Ολυμπιακό, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα. Όπως προαναφέραμε η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 3-1 και ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με τη Φράιμπουργκ. Την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τους Γερμανούς ενώ με τον Ολυμπιακό θα κοντραριστεί στο πλαίσιο της 3ης και της 4ης αγωνιστικής.