Γουέστ Χαμ: Υπό πίεση ο Μόις

Ντέιβιντ Μόις

i

©printscreen

Γουέστ Χαμ: Υπό πίεση ο Μόις

Sportal newsroom 20:50 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 20.08.2024

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόις, βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, αφού μοιάζει να μην μπορεί να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση των «Σφυριών»!

Υπό ασφυκτική πίεση είναι ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόις, μετά (και) την νέα εκτός έδρας ήττα της ομάδας του από την Τότεναμ, την περασμένη Κυριακή (0-2). Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι η διοίκηση των «Σφυριών» ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του, αναφέροντας και ένα δυνατό όνομα!

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Σκωτσέζος τεχνικός θα είναι στον πάγκο της Γουέστ Χαμ στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ωστόσο αυτό ίσως είναι και το τελευταίο του, αν δεν πάρει τη νίκη.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος για ενδιαφέρον του Ράφα Μπενίτεθ να αναλάβει την λονδρέζικη ομάδα. Ο Ισπανός κόοουτς είναι ήδη γνωστός στην Αγγλία αφού προπόνησε και κατέκτησε τίτλους με Λίβερπουλ και Τσέλσι, ενώ πέρασε και από τον πάγκο των Νιουκάστλ και Έβερτον.

Η Γουέστ Χαμ είναι στην 18η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς και βρίσκεται μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού. Επιπλέον, η ομάδα του Λονδίνου μετράει μία νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια στην Premier League και ο Ντέιβντ Μόις μοιάζει να μην έχει την λύση για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Αυτό που ενισχύει ακόμα περισσότερο την πίεση που δέχεται ο 59χρονος προπονητής είναι η δαπανηρή στήριξη που είχε το περασμένο καλοκαίρι από τη διοίκηση της ομάδας. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στο ρόστερ της ομάδας παίκτες όπως ο Λούκας Πακετά (51,3 εκατομμύρια λίρες), ο Τζιανλούκα Σκαμάκα (35,5 εκατομμύρια λίρες) και ο Ναγέφ Ανκέρντ (30 εκατομμύρια λίρες), χωρίς όμως αυτές οι μεταγραφές να συνδυαστούν και με επιτυχημένα αποτελέσματα.

Τίποτα δεν θυμίζει την εκπληκτική πορεία που είχε πέρσι η Γουέστ Χαμ, που την οδήγησε και στην έξοδο στο Κόνφερενς Λιγκ. Αυτό έχει να κάνει σίγουρα και με την δυσκολία που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα φέτος.

Είναι ενδεικτικό ότι στο αντίστοιχο σημείο της περσινής σεζόν η Γουέστ Χαμ είχε πετύχει 41 γκολ ενώ τη φετινή μόλις 19. Αυτό οδηγεί στο στατιστικό ότι την περσινή σεζόν πετύχαινε 1.58 γκολ ανά παιχνίδι ενώ την φετινή μόλις 0.83!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Γουέστ Χαμ έχει πετύχει μόλις ένα γκολ με κεφαλιά και κατατάσσεται στην 19η θέση της βαθμολογίας στην συγκεκριμένη λίστα!