Γενικός Διευθυντής αγγλικής ομάδας παραιτήθηκε έπειτα από διαρροή συνομιλιών που απειλούσε εργαζόμενη: «Καταραμένη π@@@! Θέλω να τη σκοτώσω!Το σκουπίδι»

Γενικός Διευθυντής αγγλικής ομάδας παραιτήθηκε έπειτα από διαρροή συνομιλιών που απειλούσε εργαζόμενη: «Καταραμένη π@@@! Θέλω να τη σκοτώσω!Το σκουπίδι»

Κώστας Τσιακλής • 19:51 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.08.2024

Ο Γενικός Διευθυντής της Γουίμπλεντον παραιτήθηκε από το πόστο του έπειτα από διαρροή συνομιλιών, στις οποίες έβριζε και έκανε σεξιστικά σχόλια σε μια εργαζόμενη του συλλόγου.

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην Αγγλία αφού ο πρόεδρος της Γουίμπλεντον, Ντάνι Μακλίν, παραιτήθηκε μετά από διαρροή συνομιλιών, στην οποία έβριζε μια εργαζόμενη του συλλόγου.

Η Ρεμπέκα Μάρκχαμ λοιπόν έπεσε θύμα υβριστικής και σεξιστικής επίθεσης από τον Γενικό Διευθυντή της Γούιμπλεντον, Ντάνι Μακλίν. Ο συγκεκριμένος κύριος παραιτήθηκε από το πόστο του όταν τα σχόλια του διέρρευσαν από μυστικές ηχογραφήσεις. Ο Μακλίν φαίνεται να είχε πει αναφερθεί στη Μάρκχαμ με τα εξής σχόλια: «Δεν ήθελα ποτέ να σκοτώσω κάποιον, αλλά θα ήθελα να τη σκοτώσω. Καταραμένη π@@@», «Αχ, π@@@... Καταραμένη π@@@, θα ήθελα να την πετάξω από ένα καταραμένο παράθυρο... Θέλω να τη σκοτώσω... Την μισώ».

Η Μάρκχαμ είχε συμπαραστάτη τον Μάθιου Ουέλς, ο οποίος είναι ένας αξιωματικός ασφαλείας του συλλόγου με στρατιωτικό υπόβαθρο. Ο Ουέλς ανησυχώντας για τις επιθέσεις που συνέβησαν στο σύλλογο, τοποθέτησε τη συσκευή εγγραφής μέσα στο γραφείο του Μακλίν στο γήπεδο «Τσέρι». Μάλιστα ο Ουέλς μίλησε στην εφημερίδα «Times» και ανέφερε τα εξής: «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουσα. Ο τρόπος που μιλούσε για τη Ρεβέκκα ήταν τρομερός. Νομίζω ότι ο σύλλογος ανταποκρίθηκε κατάλληλα. Όταν είχαν τα στοιχεία, έδρασαν γρήγορα. Νομίζω ότι ο Ντάνι είχε μεγάλη πίεση στη δουλειά, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα σχόλια».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάθιου Ουέλς είχε προειδοποιήσει έναν προπονητή της Γουίμπλεντον ότι εάν δεν αναφερόταν σε αυτές τις ηχογραφήσεις και την κακοποίηση του Ντάνι Μάκλιν, θα επικοινωνούσε με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον οποίο γνώρισε ενώ και οι δύο ήταν στο στρατό.

Τρεις διεθνείς Ισπανίδες καταθέτουν για το φιλί του Ρουμπιάλες στην Ερμόσο
REST OF THE WORLD

14:00 - 26.09.2023

Τρεις διεθνείς Ισπανίδες καταθέτουν για το φιλί του Ρουμπιάλες στην Ερμόσο

Έτοιμες να καταθέσουν ως μάρτυρες είναι τρεις διεθνείς Ισπανίδες για το φιλί του πρώην πλέον προέδρου της Ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην Τζένι Ερμόσο.

Η Γουίμπλεντον εξέδωσε ανακοίνωση για το σχετικό περιστατικό και αναφέρει: «Η AFC Wimbledon προσπαθεί να είναι υπεύθυνη, χωρίς αποκλεισμούς και διοικούμενη από οπαδούς (το 75% της ομάδας ανήκει σε οπαδούς). Ως εκ τούτου, παίρνει πολύ σοβαρά την υποχρέωσή της να κάνει το σωστό καθώς και το καθήκον της για μέριμνα προς τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους. Συμπεριφορά όπως αυτή που υποτίθεται δεν ήταν και δεν είναι ανεκτή, ούτε είναι αντιπροσωπευτική της κουλτούρας της AFC Wimbledon. Μόλις λάβαμε γνώση του θέματος, ενεργήσαμε κατάλληλα σύμφωνα με τις ευθύνες και τις αξίες μας για να το επιλύσουμε γρήγορα. Για νομικούς λόγους δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα».