Η Γουλβς ετοιμάζει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για τη ρατσιστική επίθεση στον Χι - Τσαν
i

©imago

Η Γουλβς ετοιμάζει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για τη ρατσιστική επίθεση στον Χι - Τσαν

Δημήτρης Χούπης 12:13 - 16.07.2024

Ο Χι - Τσαν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο φιλικό με την Κόμο, με τη Γουλβς να ετοιμάζει επίσημη επιστολή για να κάνει παράπονα στην UEFA.

Το φιλικό της Γουλβς με την Κόμο στιγματίστηκε τόσο για τη ρατσιστική επίθεση στον Χι - Τσαν από έναν παίκτη της ιταλικής ομάδας στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Μάλιστα αμέσως μετά ο Ντάνιελ Ποντένσε για να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του, γρονθοκόπησε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Οι άνθρωπο των «λύκων» από τη μεριά τους ρώτησαν τον Νοτιοκορεάτη αν θα ήθελε να φύγουν από το παιχνίδι με τον ίδιο να απαντάει αρνητικά. Στον απόηχο του περιστατικού η Γουλβς ετοιμάζει επίσημη επιστολή στην UEFA για τη ρατσιστική επίθεση στον διεθνή ποδοσφαιριστή της σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Guardian.

«Ο Τσαν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση κάτι που είναι εντελώς απογοητευτικό. Μίλησα μαζί του και τον ρώτησαν θέλει να πάρω την ομάδα και να φύγουμε ή να τον βγάλω εκτός. Εκείνος όμως συνέχισε τη δουλειά. Είναι σίγουρα απογοητευτικό αυτό που συνέβη, απογοητευτικό που πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό, απογοητευτικό που επηρέασε το παιχνίδι. Δεν είναι κάτι ιδανικό για ένα φιλικό παιχνίδι. Περιστατικά σαν αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνονται.

Και ο Τσαν είναι απογοητευμένος φυσικά. Είναι κάτι κατανοητό. Είμαι περήφανος που θέλησε να συνεχίσει το παιχνίδι και έβαλε την ομάδα πάνω απ' όλα σε μια δύσκολη στιγμή γι' αυτόν, επειδή ήξερε ότι είμαστε στην προετοιμασία και ήθελε τα παιδιά να δουλέψουν.

Και το έκανε ακόμα κι αν υπέφερε και το βρήκε εντελώς προσβλητικό. Θα έχει απόλυτη στήριξη. Μιλήσαμε το πρωί για να βεβαιωθούμε αν είναι καλά», ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Γκάρι Ο' Νιλ μεταξύ άλλων.