Γουόκερ: «Οι γονείς μου δεν είχαν ούτε μια λίρα να μου αγοράσουν παγωτό»

Κάιλ Γουόκερ

i

PrtScr

Γουόκερ: «Οι γονείς μου δεν είχαν ούτε μια λίρα να μου αγοράσουν παγωτό»

Κώστας Τόπας 10:21 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 14.08.2024

Ο Κάιλ Γουόκερ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μάντσεστερ Σίτι και θυμήθηκε τις ημέρες που οι γονείς του δεν είχαν χρήματα για να του αγοράσουν ένα παγωτό...

Η ενδεκάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ίντερ (1-0) επιφύλασσε μια έκπληξη που κανείς δεν υπολόγιζε. Ο Νέιθαν Άκε άρπαξε τη φανέλα βασικού από τον Κάιλ Γουόκερ. Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής καθ' όλη τη πορεία των Πολιτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πέρασε στο ματς ως αλλαγή. 

«Πάντα απογοητεύεται κανείς όταν δεν παίζει, αλλά εγώ είμαι 33 ετών και πρέπει να γίνω παράδειγμα για τα μικρότερα παιδιά», παραδέχτηκε στο «BT» ο Γουόκερ για να συνεχίσει λέγοντας: «Αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά για μένα και θα είμαι πάντα υπόχρεος».

«Πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο, τους είπα ότι το όνειρό μου ήταν στα χέρια τους, αλλά ότι παίζουν χωρίς πίεση», αποκάλυψε ο Γουόκερ, ο οποίος μετακόμισε στο «Έτιχαντ» το 2017 αφού η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 53 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ.

Ο Άγγλος μπακ χρειαζόταν μόνο το Champions League, όπως πολλοί συμπαίκτες του και, αυτή τη φορά, κατάφερε να κλείσει τον κύκλο. «Είμαι πάνω από το φεγγάρι. Σπάνια μένω άφωνος, αλλά το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Η κατάκτηση του τρεμπλ με τη Σίτι είναι κάτι απίστευτο για μένα»

Η λέξη όνειρο, στην περίπτωση του Γουόκερ, δεν είναι όνειρο: «Το να έρθω από το Σέφιλντ, από όπου κατάγομαι, δεν είναι εύκολο. Θυμάμαι όταν η μητέρα και ο πατέρας μου δεν είχαν ούτε μια λίρα για να μου αγοράσουν ένα παγωτό στο αμάξι. Το να το πετύχουμε αυτό είναι κάτι υπέροχο. Τους είμαι πολύ ευγνώμων», κατέληξε ο έμπειρος αμυντικός..