Νέα γκέλα μακριά από το Καμπ Νου για την Μπαρτσελόνα, 2-2 με την Γρανάδα

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα

i

© PrtScr

Νέα γκέλα μακριά από το Καμπ Νου για την Μπαρτσελόνα, 2-2 με την Γρανάδα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:05 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 14.08.2024

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, Γρανάδα και Μπαρτσελόνα έμειναν ισόπαλες (2-2), με τον Σέρχι Ρομπέρτο να γλιτώνει τους Μπλαουγκράνα από την ήττα.

Γρανάδα και Μπαρτσελόνα έμειναν ισόπαλες (2-2) στη ματσάρα της 9ης αγωνιστικής της La Liga. Μπορεί οι γηπεδούχοι να πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο οι Μπλαουγκράνα έφεραν το ματς στα ίσα χάρη στα γκολ των Γιαμάλ και Σέρχι Ρομπέρτο.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Γρανάδα πήρε το προβάδισμα με το... καλημέρα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς ο Σαραγόσα «σόκαρε» τους Μπλαουγκράνα και με ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ στο ματς (1-0). Στη συνέχεια η ομάδα του Τσάβι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως τα έβρισκε... σκούρα στο επιθετικό κομμάτι.

Στο 29ο λεπτό και κόντρα στη ροή του ματς, ο Σαραγόσα «χτύπησε» ξανά. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή κι έπειτα από μία εκπληκτική προσποίηση εκτέλεσε υποδειγματικά τον Τερ Στέγκεν για το 2-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γιαμάλ πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του και παράλληλα έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ανδαλουσιανών κι έτσι σε ηλικία μόλις 16 ετών και 87 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές κι έψαξε το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Στο 69ο λεπτό, ο Φεράν Τόρες υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ, το οποίο σταμάτησε τελευταία στιγμή ο Φερέιρα.

Στο 86ο λεπτό κι έπειτα από αρκετές ευκαιρίες, η ομάδα της Βαρκελώνης βρήκε αυτό που έψαχνε. Ο Σέρχι Ρομπέρτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση και διαμόρφωσε το 2-2. 

Μάλιστα, στο 90+3 η Μπαρτσελόνα βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Ζοάο Φέλιξ, το οποίο έπειτα κι από την παρέμβαση του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Να θυμίσουμε πως λίγο νωρίτερα, Αλαβές και Μπέτις έμειναν ισόπαλες (1-1) σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη νίκη από ένα αυτογκόλ του Μπεγερίν. Στο 32ο λεπτό του ματς ο Πέρεζ άνοιξε το σκορ και χάρισε το προβάδισμα στην Μπέτις, ενώ τρία λεπτά αργότερα το αυτογκόλ του πρώην μπακ της Άρσεναλ έφερε το ματς στα ίσα.

Την ίδια ώρα, Θέλτα και Χετάφε έμειναν στο 2-2 και γι' ακόμα μία φορά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη. Η ομάδα από το Βίγκο είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το γκολ της... λύτρωσης. Για τους φιλοξενούμενους δίχτυα βρήκαν οι Μαγιοράλ και Γκρίνγουντ, ενώ η Θέλτα βρήκε «απάντηση» και τις δύο φορές χάρη στα τέρματα των Μπάμπα και Λάρσεν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Τάσος Δουβίκας πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της Θέλτα στο 86ο λεπτό και αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του ματς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (10ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ