Γρίφος ολόκληρη η τετράδα της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Γρίφος ολόκληρη η τετράδα της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Κώστας Τσίλης 18:00 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 14.08.2024

«Θολή» είναι η εικόνα για τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα σ' όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ από την μεσαία γραμμή και μπροστά για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, καθώς απομένουν τρεις προπονήσεις της ΑΕΚ μέχρι και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα προπονήσεις σημαντικές, καθώς θα έχουν επιστρέψει και οι διεθνείς. Παρόλα αυτά το τοπίο ως προς τις επιλογές που θα κάνει ο Ματίας Αλμέιδα στην βασική ενδεκάδα και κυρίως στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης, είναι εξαιρετικά θολό. Πιο πολύ απ' ότι συνήθως. 

Ελάχιστες πιθανότητες συμμετοχής στο ντέρμπι για Λιβάι - Έτοιμος ο Πισάρο, τι ισχύει με Γκατσίνοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:16 - 13.09.2023

Ελάχιστες πιθανότητες συμμετοχής στο ντέρμπι για Λιβάι - Έτοιμος ο Πισάρο, τι ισχύει με Γκατσίνοβιτς

Σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης στην ΑΕΚ επέστρεψε ο Πισάρο, αλλά παραμένουν εκτός και ο Γκαρσία και ο Γκατσίνοβιτς, κάτι που έχει σημασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μοιάζουν τόσο μεγάλος γρίφος, οι αποφάσεις του Αλμέιδα για τόσο πολλές θέσεις στην ενδεκάδα. Με εξαίρεση ίσως την τετράδα της άμυνας, τόσο στα χαφ, όσο κυρίως στην τετράδα της επίθεσης, καμία επιλογή του Αργεντινού τεχνικού δεν μοιάζει δεδομένη αυτή την στιγμή. Στην κορυφή της επίθεσης φαβορί είναι ο Πόνσε, καθότι έχει χάσει πολλές από τις πιθανότητες να προλάβει να είναι ο Γκαρσία. Αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί κλειδωμένο. 

Στην θέση πίσω από τον φορ, το προβάδισμα το έχει ο Τσούμπερ. Όμως αφενός αρχίζει να μπαίνει σιγά - σιγά στην εξίσωση για ενδεκάδα και ο Αραούχο, αφετέρου είναι ήδη δυο ματς, που ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει τον Ελβετό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Επομένως και για την θέση αριστερά είναι όλα ανοιχτά. Θα απουσιάζει ο Γκατσίνοβιτς, αλλά υπάρχει και η επιλογή του Τσούμπερ, όπως και η πάντα εξαιρετικά πιθανή επιλογή του Πινέδα. 

Φυσικά ο ρόλος του Μεξικανού, θα είναι έτσι κι αλλιώς και σ' αυτό το ματς ρυθμιστής για το σχήμα. Αν δηλαδή θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης ή στον άξονα στα χαφ. Αλλά και αυτό ακόμα δεν είναι καθαρό. Όπως δεν υπάρχει και απάντηση στο δίλημμα Ελίασον ή Άμραμπατ, για το δεξί άκρο της επίθεσης.