Η ΑΕΚ δεν πήρε τον Πήλιο για τρίτο αριστερό μπακ
i

Σταύρος Πήλιος/©intime

Η ΑΕΚ δεν πήρε τον Πήλιο για τρίτο αριστερό μπακ

Κώστας Τσίλης 08:15 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 14.08.2024

Θεωρητικά η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν αριστερό μπακ, όμως η πρώτη της καλοκαιρινή μεταγραφή είναι ο Πήλιος και ο Αλμέιδα έχει τους λόγους του που το εισηγήθηκε

Θεωρητικά η ΑΕΚ δεν είχε ανάγκη να βγει στην φετινή μεταγραφική αγορά για να αποκτήσει αριστερό μπακ. Έχει τον Εχσάν Χατζισαφί που από από τον Γενάρη και μετά ήταν ο καλύτερος του πρωταθλήματος σ' αυτή την θέση. Έχει και τον Μιλάντ Μοχαμάντι που πλέον είναι απολύτως καλά και που δεδομένα αρέσει το παιχνίδι του στον Ματίας Αλμέιδα. Παρόλα αυτά, η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ, ήταν αριστερό μπακ. 

Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν πως η ΑΕΚ πήρε τον Σταύρο Πήλιο για επένδυση για το μέλλον καθότι είναι ακόμα 22 ετών. Κάποιοι άλλοι, πιθανολογούν πως έγινε αυτή η κίνηση, για να μην πάει ο παίκτης στον Ολυμπιακό, που επίσης τον ήθελε. Και σχεδόν όλοι θεωρούν πως θα είναι ο τρίτος αριστερός μπακ στο ρόστερ της ΑΕΚ. Κανείς απ' όλους αυτούς δεν έχει την σωστή προσέγγιση. Πρώτον διότι ο Αλμέιδα ακριβώς επειδή δεν ξεχωρίζει τους παίκτες του σε βασικούς και αναπληρωματικούς, ποτέ δεν παίρνει έναν παίκτη με την λογική αυτή. Και δεύτερον διότι ο Αργεντινός τεχνικός πιστεύει πολύ στον Πήλιο. 

Είναι προφανές πως θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο αυτό που θα δείξει ο 22χρονος ακραίος μπακ μέσα στο γήπεδο και στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Όμως η σκέψη που έχει ο Αλμέιδα για τον Πήλιο, είναι πως μέσα από την δουλειά μπορεί να εξελιχθεί σε μια λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, που θα μπορεί να είναι ακόμα και πρώτη. Ακόμα και από την πρώτη κιόλας σεζόν και ας υπάρχει στο ρόστερ και ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι, τους οποίους φυσικά ο προπονητής εξακολουθεί να εμπιστεύεται. 

Την αγωνιστική συμπεριφορά και τα προσόντα του Πήλιου, ο Αλμέιδα τα έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά από τον περασμένο Γενάρη. Εξ ου και όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sportal.gr, ήταν εισήγηση του Αργεντινού τεχνικού να προχωρήσει η ΑΕΚ στην συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση. Φυσικά και ο Αλμέιδα περιμένει να δει πως θα ανταποκριθεί ο Πήλιος και πως θα "κουμπώσει" στο γκρουπ. Αλλά στην ΑΕΚ δεν τον έφερε με λογική να είναι ο τρίτος αριστερός μπακ.