Η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος επένδυσε μεταγραφικά στη Β ομάδα με ορίζοντα την πρώτη
i

Λαμαράνα, Ρόκσον, Ζίνι/©intime

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος επένδυσε μεταγραφικά στη Β ομάδα με ορίζοντα την πρώτη

Κώστας Τσίλης 09:38 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 14.08.2024

Είναι η πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι, που η ΑΕΚ έκανε μεταγραφικές κινήσεις στελέχωσης του ρόστερ της Β ομάδας, με ορίζοντα την ενίσχυση της πρώτης ομάδας

Ήδη από το πρώτο του καλοκαίρι στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα είχε δείξει την ξεκάθαρη πρόθεση του, να προσανατολιστεί στην αξιοποίηση του υλικού της Β ομάδας. Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, είχε πάρει μαζί του και τον Λάτσι και τον Κορνέζο και τον Μπότο και τον Γιούση και τον Κοσίδη και τον Μουστακόπουλο και τον Τζούντα Γκαρσία. Απ' όλους αυτούς, μόνο ο Κοσίδης ήταν και στην φετινή προετοιμασία. Αλλά και αυτός κατόπιν δόθηκε δανεικός. 

Όμως ο Αλμέιδα δεν ήθελε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση αλλά να αλλάξει. Και η πραγματικότητα είναι πως φέτος το καλοκαίρι είναι η πρώτη φορά, που η ΑΕΚ έχει κάνει κινήσεις στελέχωσης του ρόστερ της Β ομάδας, αλλά με ορίζοντα να υπάρξει ενίσχυση και της πρώτης ομάδας. Ήδη υπήρχε από το φινάλε της περυσινής σεζόν η περίπτωση του Ζίνι. Ένας ποδοσφαιριστής που όχι μόνο πήγε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά έχει αρχίσει να μπαίνει πλέον και στο rotation του Αλμέιδα. 

Τρεις + τρεις μεταγραφές με φόντο την πρώτη ομάδα

Επίσης τόσο ο Λαμαράνα και ο Ρόκσον όσο και ο Χρυσόπουλος, που αποκτήθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού, ήταν παρόντες στην αποστολή που ταξίδεψε στην Ολλανδία. Είναι παίκτης που ο Αλμέιδα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά, έχει πολύ καλή άποψη για το ταλέντο τους και τις προοπτικές τους και θέλει να συνεχίσει να δουλεύει μαζί τους. Μάλιστα ο Χρυσόπουλος έχει πάρει ήδη και φανέλα βασικού ,σε ματς πρωταθλήματος της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ. 

Εκτός απ' αυτούς τους τρεις, υπάρχει και ο 21χρονος Φοφανά από την Ακτη Ελεφαντοστού που αποκτήθηκε στο τέλος Αυγούστου αλλά και ο 19χρονος Μαροκινός Λεφράνκ με τον οποίο υπάρχει συμφωνία, που είναι και αυτοί ποδοσφαιριστές που θα τους παρακολουθήσει πολύ στενά ο Αλμέιδα. Και ήδη ο Αργεντινός τεχνικός έχει την εικόνα, πως έχουν και αυτοί προοπτικές για να εξελιχθούν και μέσα από την ΑΕΚ Β, αλλά ακόμα και μέσα από δουλειά με την πρώτη ομάδα. 

Υπάρχει ακόμα και ο 19χρονος τερματοφύλακας Τλεμκάνι, που ήρθε ως ελεύθερος από την Τσέλσι. Και αυτός είναι μια περίπτωση που έχει ενδιαφέρον και που κυρίως έχει περιθώρια και προοπτικές για εξέλιξη. Φυσικά και πλέον η ΑΕΚ Β είναι πολύ ενισχυμένη σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Αλλά κυρίως είναι στελεχωμένοι από ποδοσφαιριστές που έχουν προοπτικές να επανδρώσουν και την πρώτη ομάδα. Μάλιστα είναι γεγονός πως ο προπονητής της ΑΕΚ Β, Νίκος Κούστας, είναι σε ανοιχτή γραμμή και σχεδόν καθημερινή επαφή με τον Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του. Για να υπάρχει δίαυλος συνεργασίας για την δουλειά που γίνεται στη Β ομάδα.