Η ΑΕΚ γνωρίζει όλες τις αδυναμίες, του ηγέτη της άμυνας του Άγιαξ
i

Πινέδα και Σούταλο/©intime

Η ΑΕΚ γνωρίζει όλες τις αδυναμίες, του ηγέτη της άμυνας του Άγιαξ

Κώστας Τσίλης 08:33 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Ο Σούταλο έγινε αμέσως κομβικός ακόμα και αρχηγός στον Άγιαξ, όμως ο Αλμέιδα ξέρει καλά όλες τις αδυναμίες του και θα στείλει τον Πόνσε πάνω σ' αυτές

Η αλήθεια είναι πως ο Άγιαξ έστω και αν έχει μια από τις πιο βαριές φανέλες σ' ολόκληρη την Ευρώπη, αγωνιστικά είναι μακριά απ' αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Σημείο των καιρών, το γεγονός πως ο Γιόσιπ Σούταλο αποκτήθηκε στα τέλη του Αυγούστου και έγινε αμέσως ηγέτης στην άμυνα του "Αίαντα" αλλά και δεύτερος αρχηγός στην ομάδα. Και αν το όνομα του Κροάτη στόπερ κάτι σαν κτυπάει στην μνήμη σας, δεν κάνετε λάθος. Τον είχε βρει η ΑΕΚ απέναντί της, στα δυο φετινά ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Μπορεί αυτή η καλοκαιρινή γνωριμία να σημαίνει πως ο Σούταλο φανέρωσε στους συμπαίκτες του αρκετά από τα μυστικά και της ΑΕΚ αλλά και της Νέας Φιλαδέλφειας. Όμως από την άλλη μεριά, είναι ένα μικρό (ίσως και μεγάλο πλεονέκτημα), το γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό. Αυτόν που πλέον έχει γίνει ουσιαστικά ο καθοδηγητής στην αμυντική λειτουργία του Άγιαξ. Η ΑΕΚ στα δυο καλοκαιρινά συναπαντήματα με τη Ντιναμό, διάβασε καλά και μελέτησε ακόμα και μέσα στο γήπεδο, τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία του Σούταλο. 

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός είναι κομβικός παίκτης για τον αποψινό αντίπαλο της ΑΕΚ. Και έχει σημασία το γεγονός, πως ήδη ο Αλμέιδα τον ξέρει τόσο πολύ καλά. Μάλιστα αυτή την φορά, ο Αργεντινός τεχνικός θα "στείλει" πάνω στον Σούταλο τον Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ δεν ήταν δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα και δεν είχε αγωνιστεί στα δυο ματς με τη Ντιναμό. Όμως απόψε απέναντι στον Άγιαξ, θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Και ήδη θα ξέρει καλά απ' αυτά που του έχει αναλύσει ο Αλμέιδα, πως θα "κτυπήσει" τον ηγέτη της άμυνας του Αίαντα.