Η ΑΕΚ με Γκαρσία ξανά στην επίθεση μετά από έναν μήνα και τον Πινέδα στα άκρα
i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Η ΑΕΚ με Γκαρσία ξανά στην επίθεση μετά από έναν μήνα και τον Πινέδα στα άκρα

Κώστας Τσίλης 08:20 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 14.08.2024

Με τον Γκαρσία και πάλι στην κορυφή της επίθεσης μετά από έναν μήνα και τον Πινέδα στο αριστερό άκρο, θα ψάξει η ΑΕΚ για τη νίκη στην Τούμπα

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως πέρασε ένα ζόρικο διάστημα, με μια ήττα και μια ισοπαλία μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε δυο συνεχόμενα ντέρμπι. Μπορεί να ήταν συμπτωματικό, μπορεί και όχι, αλλά αυτό το δύσκολο διάστημα, η Ένωση το πέρασε με απόντα από την βασική ενδεκάδα τον Λιβάι Γκαρσία. Στο σημερινό ματς στην Τούμπα, η ΑΕΚ θέλει την επιστροφή στις νίκες και θα έχει και τον πρώτο σκόρερ της για πρώτη φορά μετά από (παραπάνω από) έναν μήνα, στο αρχικό σχήμα. 

Με δεδομένο πως ο Γκαρσία πρόλαβε να βάλει ήδη τρεις δυνατές προπονήσεις στα πόδια του και έδειξε και στα "διπλά" που έπαιξε στα Σπάτα, καλή αγωνιστική κατάσταση, ο Ματίας Αλμέιδα τον προορίζει για βασικό στην κορυφή της επίθεσης στο σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά με τον Σέρχιο Αραούχο να παίρνει ξανά τον ελεύθερο ρόλο του, πίσω από τον Λιβάι. 

Αντίθετα με τον Γκαρσία, έστω και αν ο Γκατσίνοβιτς προπονήθηκε κανονικά και την Παρασκευή αλλά και χθες, δεν έδειχνε στο 100% της ετοιμότητας του. Γι αυτό και το πιθανότερο είναι πως θα μείνει στον πάγκο, με τον Ορμπελίν Πινέδα να μετατίθεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης για να καλύψει το κενό του Σέρβου στην βασική ενδεκάδα. Φυσικά αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα παίξει ξανά σήμερα με δυο χαφ, τον Νταμιάν Σιμάνσκι και τον Γενς Γιόνσον. 

Όσο για το δεξί άκρο της επίθεσης, αν υπήρχε η εικόνα μόνο από το δίτερμα της Παρασκευής, τότε ο Νίκλας Ελίασον θα είχε το προβάδισμα. Όμως στην προπόνηση του Σαββάτου ο Αλμέιδα δοκίμασε πολύ περισσότερο τον Νορντίν Άμραμπατ σε ρόλο βασικού. Επομένως ο Μαροκινός φαίνεται πως έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει και στην Τούμπα. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί, το πιο πιθανό είναι πως ο Ελίασον ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του για να ξεκινήσει βασικός, μετά την επιστροφή από τον σοβαρό τραυματισμό του.