Η ΑΕΚ πρέπει να ξεπεράσει και πνευματικά και σωματικά, όσα έγιναν με Μπράιτον

Η ΑΕΚ πρέπει να ξεπεράσει και πνευματικά και σωματικά, όσα έγιναν με Μπράιτον

Κώστας Τσίλης 14:56 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:36 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα ξέρει καλά πως είναι απαραίτητη αλλά όχι και εύκολη η διαχείριση της ήττας της ΑΕΚ από την Μπράιτον, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε

Το πόσο γεμάτος αισθάνθηκε ο κόσμος της ΑΕΚ από την εικόνα της ομάδας και απ' αυτό που είδε στο ματς με την Μπράιτον, φάνηκε στο τέλος του ματς στο ζεστό και αποθεωτικό χειροκρότημα. Το πόσο πολύ στοίχισε στους παίκτες του Αλμέιδα το γεγονός πως από ένα τέτοιο παιχνίδι που έκαναν, δεν πήραν απολύτως τίποτα, επίσης φάνηκε στο τέλος του ματς. Από την απογοήτευση και την στεναχώρια, δυσκολευόντουσαν ακόμα και να πάνε προς τον κόσμο, παρότι αυτός τους χειροκροτούσε και τους αποθέωνε.

Παλεύοντας η ΑΕΚ για την μεγαλύτερη υπέρβαση, κινδυνεύει με τον πιο άδικο αποκλεισμό
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

10:40 - 01.12.2023

Παλεύοντας η ΑΕΚ για την μεγαλύτερη υπέρβαση, κινδυνεύει με τον πιο άδικο αποκλεισμό

Σχεδόν σε κάθε ματς του πιο δύσκολου ομίλου σ' ολόκληρο το Europa League, η ΑΕΚ άξιζε κάτι παραπάνω αλλά ειδικά απέναντι στην Μπράιτον δικαιούταν τρεις βαθμούς και όχι μηδέν και αν προκριθεί θα είναι υπέρβαση αλλά αν αποκλειστεί θα είναι τεράστια ποδοσφαιρική αδικία. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Ορμπελίν Πινέδα. "Δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε". Ο Μεξικανός ήταν από τους πιο "σκασμένους" παίκτες της ΑΕΚ μετά το ματς μέσα στα αποδυτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Όμως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, δεν πήγαιναν πίσω. Ήταν αδύνατον για όλους και να πιστέψουν και να χωνέψουν, πως δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μπράιτον. Μια νίκη που με βάση την εικόνα του ματς, την άξιζαν απόλυτα. 

Φυσικά το ίδιο συναίσθημα είχε και έχει και ο Ματίας Αλμέιδα. Όμως για τον Αργεντινό τεχνικό αυτό που τώρα προέχει πάνω από κάθε τι άλλο, είναι η διαχείριση όλου αυτού που έγινε χθες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε την εικόνα της ομάδας του, που ήταν εξαιρετική, είδε όμως μετά το ματς και τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του. Την απογοήτευση τους και το πόσο αδικημένοι ένιωθαν που δεν πήραν την σημαντική νίκη. Και αυτό ξέρει πως θα πρέπει να το διαχειριστεί, διότι υπάρχει και σημαντικό παιχνίδι την Δευτέρα για το πρωτάθλημα. 

Βεβαίως ο Αλμέιδα ξέρει πως η διαχείριση δεν αφορά μόνο το ψυχολογικό και πνευματικό κομμάτι. Έχει να κάνει και με το σωματικό. Δεν αρκεί δηλαδή να βγάλουν οι παίκτες από το μυαλό τους την ποδοσφαιρική αδικία του ματς με την Μπράιτον. Θα πρέπει να μπορέσουν και να αναπληρώσουν την χαμένη ενέργεια απ' αυτό το παιχνίδι. 

Είναι γεγονός πως για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει αυτή την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα από την Premier League, χρειάστηκε να ξοδέψει πολλή ενέργεια. Και η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών, ήταν μεγάλη. Κάτι το οποίο ο Αλμέιδα θα πρέπει να το διαχειριστεί, προκειμένου η ΑΕΚ να εμφανιστεί έτοιμη στο σημαντικό ματς της Δευτέρας για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι στον Άρη.