Η ΑΕΚ θα μπει στην δύσκολη «μάχη» για τον Πινέδα, με δυο δυνατά «όπλα»

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Ιntime

Η ΑΕΚ θα μπει στην δύσκολη «μάχη» για τον Πινέδα, με δυο δυνατά «όπλα»

Κώστας Τσίλης 08:55 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 14.08.2024

Δεν θα ξεκαθαρίσει νωρίς το τοπίο ως προς το μέλλον του Πινέδα, αλλά και η ΑΕΚ θα δώσει μάχη και το Sportal.gr αναλύει τα δυο μεγάλα της όπλα

Θέμα συζήτησης για το εάν ο Ματίας Αλμέιδα δικαιώθηκε απόλυτα για την επιμονή του το περασμένο καλοκαίρι να φέρει στην ΑΕΚ τον Ορμπελίν Πινέδα, δεν τίθεται καν. Όπως και δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης, για το εάν η Ένωση θα κάνει το καλοκαίρι ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να κρατήσει τον Μεξικανό χαφ στο ρόστερ της. Άλλωστε αυτή είναι η επισήμανση που κάνουν και οι Μεξικανοί, κάθε φορά που κάνουν μια αναφορά στα ΜΜΕ τους για το μέλλον του Πινέδα.

Το γεγονός πως ο Μεξικανός χαφ είναι δανεικός από την Θέλτα χωρίς καμία οψιόν αγοράς από την ΑΕΚ, από μόνο του βάζει ένα πολύ στενό, σχεδόν ασφυκτικό πλαίσιο, στα περιθώρια των κινήσεων που έχουν οι κιτρινόμαυροι. Και φυσικά η εξαιρετική σεζόν που κάνει ο Πινέδα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ειδικά από την στιγμή που το όνομα του Μεξικανού χαφ, λόγω της παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει μπει στα μπλοκάκια ουκ ολίγων σκάουτερς.

Η ΑΕΚ δεδομένα θα δώσει «μάχη» για να κρατήσει τον Πινέδα. Αυτό αποτελεί μια ειλημμένη απόφαση. Και θα μπει όσο πιο δυνατά γίνεται σ’ αυτή την «μάχη». Επίσης είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ έχουν απόλυτη επίγνωση πως έχουν μπροστά τους μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και μια κατάσταση που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι μπορεί να γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Παρόλα αυτά ξέρουν πως σ’ αυτή την ζόρικη «μάχη», μπορούν να μπουν με δυο πολύ ισχυρά όπλα.

Το πρώτο φυσικά είναι η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα. Η ποδοσφαιρική σχέση του Αργεντινού τεχνικού με τον Μεξικανό έχει εξαιρετικά ισχυρούς δεσμούς. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα το περασμένο καλοκαίρι. Για όσους το έχουν λησμονήσει, ο Πινέδα γκρέμιζε με συνοπτικές διαδικασίες όλες τις γέφυρες που επιχείρησαν να στήσουν με την Θέλτα, ομάδες και από το Μεξικό και από την Ευρώπη, προκειμένου να τον αποκτήσουν. Και ουσιαστικά πέτυχε να πραγματοποιηθεί εκείνο που ο ίδιος επιθυμούσε. Κάπως έτσι οδηγούμαστε στο δεύτερο ισχυρό όπλο της ΑΕΚ.

Αυτό είναι η επιθυμία του ίδιου ο Πινέδα. Στην ΑΕΚ το ξέρουν και πιθανότατα στην Θέλτα το ξέρουν, πως έστω και αν ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, τον πρώτο λόγο για το μέλλον του στην πράξη και όχι στους τύπους, θα τον έχει ο ίδιος ο Μεξικανός. Άλλωστε αυτό συμβαίνει στις 99 από τις 100 ανάλογες περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που δίνουν μεγάλο βάρος στην ΑΕΚ, στο πως βλέπει Πινέδα το μέλλον του.

Είναι βέβαιο πως ο ίδιος αισθάνεται πολύ καλά και κυρίως ασφάλεια στην ΑΕΚ. Λόγω του Αλμέιδα αλλά και όχι μόνο. Εισπράττει τεράστια αγάπη από τον κόσμο και το απολαμβάνει πολύ, ενώ και αγωνιστικά κάνει μια τρομερή σεζόν. Επίσης πολύ καλά στην Αθήνα και στην Ελλάδα, περνάει η οικογένεια του Μεξικανού. Θα παίξει και αυτόν τον ρόλο του. Όπως τον ρόλο του θα παίξει το γεγονός, πως η ΑΕΚ πιθανότατα θα πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα την φέρνει πολύ κοντά σε ομίλους είτε Europa, είτε Conference και πιθανόν θα υπάρχει ακόμα και η προοπτική του Champions League. Κάτι που ενδιαφέρει πολύ τον Πινέδα.

Φυσικά και η προσπάθεια της ΑΕΚ για να κρατήσει τον Μεξικανό, σε κάθε περίπτωση παραμένει δύσκολη. Και το μόνο σίγουρο είναι πως το τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει γρήγορα. Μόνο η ΑΕΚ άλλωστε έχει λόγο να βιαστεί να κλείσει το θέμα, αλλά δεν είναι σε θέση να καθορίσει τον χρόνο των εξελίξεων.