Η Αλεξάντρα Ποπ ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χρονιάς στη Γερμανία

Η Αλεξάντρα Ποπ ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χρονιάς στη Γερμανία

Sportal newsroom 12:54 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 20.08.2024

Σε μια χρονιά που εθνική Ανδρών της χώρας απογοήτευσε το «Kicker» ανέδειξε την Αλεξάντρα Ποπ ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χρονιάς στη Γερμανία.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος, σπανίως θέματα που άπτονται του γυναικείου ποδοσφαίρου γίνονται αυτό που λέμε «πρώτες ειδήσεις» ή φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Στη Γερμανία, όμως, που είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα η Αλεξάντρα Ποπ και σε πρωτοσέλιδο κατάφερε να βρεθεί και να κερδίσει μια σημαντική διάκριση.

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Βόλφσμπουργκ και της εθνικής Γερμανίας αναδείχθηκε από το «Kicker» ως η ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χρονιάς για τη χώρα. Η 31χρονη επιθετικός «εξαργύρωσε» την εξαιρετική παρουσία της στο Euro που έγινε στην Αγγλία, όπου και οδήγησε τα «πάντσερ» στον τελικό, αλλά και το «νταμπλ» που κατέκτησε με τη Βόλφσμπουργκ.

Η Ποπ, βέβαια, δεν είναι άγνωστη σε όσους ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στη διεθνή σκηνή, το 2010, έγινε ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα που έχουν αναδειχθεί ποτέ. 

Στη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της, οδήγησε την εθνική Γερμανίας στην κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ωστόσο, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και λόγω επέμβασης στο γόνατο λίγο έλειψε να χάσει και το Εuro της Αγγλίας.

«Όταν πληροφορήθηκα ότι έχω αναδειχθεί σε ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χρονιάς αναρωτήθηκα “τι έκανα για να συμβεί αυτό;”. Απλά ήμουν ο εαυτός μου και έπαιζα ποδόσφαιρο. Εύχομαι να παραμείνω αυθεντική» σχολίασε η Ποπ, συμπληρώνοντας: «Η ελπίδα μου για την Μπουντεσλίγκα των γυναικών είναι ότι οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο επαγγελματικές ώστε στο επόμενο βήμα να αρχίσουμε να μιλάμε για οικονομικά οφέλη. Μετά, η λίγκα θα γίνει ακόμα καλύτερη».