Η απόφαση του Αλμέιδα, η προσιτή οψιόν και η μέρα άφιξης του Κάλενς

Αλεξάντερ Κάλενς

i

Αλεξάντερ Κάλενς/ ©Photo by Mike Stobe/Getty Images

Η απόφαση του Αλμέιδα, η προσιτή οψιόν και η μέρα άφιξης του Κάλενς

Κώστας Τσίλης 14:07 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 14.08.2024

Το Sportal.gr ανοίγει τον φάκελο της μεταγραφής του Κάλενς στην ΑΕΚ και την ενσωμάτωση του στα Σπάτα για να ξεκινήσει δουλειά

Η ΑΕΚ την υπόθεση μεταγραφής στόπερ, όπως ήδη από χθες είχατε διαβάσει στο Sportal.gr, δεν την είχε κλείσει ποτέ. Ούτε καν όταν έληξε η διορία για την ευρωπαϊκή λίστα. Ήταν δεδομένο πως στην ΑΕΚ εκτιμούσαν πως ήταν ένα κενό στο κέντρο της άμυνας που πρέπει να καλυφθεί. Εξ ου και προχώρησε στην κίνηση με τον Αλεξάντερ Κάλενς. Μια κίνηση που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάγκης. 

Ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός ήταν από τους ποδοσφαιριστές που μελέτησε πολύ προσεκτικά ο Ματίας Αλμέιδα. Ήταν άλλωστε ένας παίκτης που ο Αργεντινός τεχνικός γνώριζε καλά από την θητεία του στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ως αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και ως χαρακτήρα. Ο Αλμέιδα περνάει από πολύ προσεκτικό "κόσκινο" όλες τις περιπτώσεις. Και δεν άλλαξε ακόμα και τώρα που ο χρόνος πίεζε. 

Για τον Αργεντινό τεχνικό η επιλογή του Κάλενς δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια λύση ανάγκης. Είναι ένας κεντρικός αμυντικός πολύ κοντά σ' αυτό που ήθελε ο Αλμέιδα. Επίσης στην συμφωνία που έκανε η ΑΕΚ με την Χιρόνα για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, μπήκε και μια οψιόν, η οποία δεν είναι καθόλου απαγορευτική. Είναι προσιτή και δίνει την δυνατότητα στην Ένωση να κρατήσει τον Περουβιανό και τη νέα σεζόν με ελεύθερη μεταγραφή, αν και εφόσον όλα πάνε καλά στην τρέχουσα. 

Ο Κάλενς αυτή την στιγμή βρίσκεται με την εθνική ομάδα του Περού. Δεν αγωνίστηκε στην χθεσινοβραδινή ισοπαλία με την Παραγουάη, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. Όμως θα είναι κανονικά διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Βραζιλία, τα ξημερώματα της προσεχούς Τετάρτης. Αυτή είναι και η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Κάλενς με την εθνική ομάδα του Περού. Αυτό σημαίνει πως κατόπιν θα μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ενσωματωθεί με την ΑΕΚ και να πιάσει δουλειά στα Σπάτα.