Η εξαιρετικά χρήσιμη για τον Αλμέιδα, καλοκαιρινή σύμπτωση
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Η εξαιρετικά χρήσιμη για τον Αλμέιδα, καλοκαιρινή σύμπτωση

Κώστας Τσίλης 18:51 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα είχε πολύ λίγο χρόνο για να μελετήσει την Αντβέρπ, αλλά το φιλικό που έδωσαν οι δυο ομάδες στην προετοιμασία, είναι εξαιρετικά χρήσιμο

Προφανώς και όταν ο Ματίας Αλμέιδα ανέκρινε το πρόγραμμα των φιλικών της προετοιμασίας, δεν είχε καθόλου στο μυαλό του πως την Αντβέρπ θα την βρει ξανά στον δρόμο της ΑΕΚ και μάλιστα ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Champions League. Από την άλλη μεριά, ήταν συνειδητή επιλογή για τον Αργεντινό τεχνικό, να βάλει στα δυο από τα τρία τεστ του βασικού σταδίου της δουλειάς, αντιπάλους που είχαν πάρει το πρωτάθλημα στην χώρα τους.

Ο Πόνσε είναι πλέον... παρών και η «μάχη» στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ μόλις άρχισε
CHAMPIONS LEAGUE

08:43 - 21.08.2023

Ο Πόνσε είναι πλέον... παρών και η «μάχη» στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ μόλις άρχισε

Στην ευρωπαϊκή λίστα για τα δυο ματς με την Αντβέρπ μπήκε ο Πόνσε, ταξιδεύει κανονικά με την αποστολή της ΑΕΚ στην Αμβέρσα, είναι διαθέσιμος και για τα ματς πρωταθλήματος και η "μονομαχία" με τον Γκαρσία ξεκινά

Όπως και να έχει, το γεγονός πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα Play Offs του Champions League, μια ομάδα όπως η Αντβέρπ, την οποία έπαιξε σε φιλικό πριν από 1,5 μήνα, μόνο ως πολύ χρήσιμη σύμπτωση μπορεί να εκληφθεί. Έστω και αν εκείνο το ματς στις αρχές του Ιούλη, είχε γίνει στο βοηθητικό γήπεδο του Μποσουίλ. Και ως εκ τούτου οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο που θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι. Μόνο τα… αποδυτήρια γνώρισαν.

Η ουσία είναι πως όλο αυτό που έγινε με το φιλικό στην Αμβέρσα πριν από 1,5 μήνα, έδωσε την ευκαιρία στον Αλμέιδα να έχει μια εικόνα από την Αντβέρπ. Κυρίως ως προς το στιλ της και την αγωνιστική της ταυτότητα. Προφανώς και ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει καλά πως απόψε η νταμπλούχος Βελγίου θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική από εκείνο το φιλικό που η ΑΕΚ την κέρδισε με 3-0. Αλλά και η ΑΕΚ θα είναι διαφορετική.

Παρόλα αυτά, ο Αλμέιδα αλλά και οι παίκτες του, έχουν μια εικόνα στο μυαλό τους, από την αγωνιστική φιλοσοφία που έχει η Αντβέρπ. Και αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, από την στιγμή που ο Αργεντινός τεχνικός είχε στην διάθεση του μόλις δυο ημέρες, μετά την πρόκριση επί της Ντιναμό, για να μελετήσει τους νταμπλούχους Βελγίου.