Η επική γκάφα της Τσέλσι στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Ζοάο Φέλιξ
i

Ζοάο Φέλιξ/ Printscreen

Η επική γκάφα της Τσέλσι στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Ζοάο Φέλιξ

Πάνος Μαλακτάρης • 18:38 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 20.08.2024

Η ανακοίνωση του δανεισμού του Ζοάο Φέλιξ έγινε με ένα επίσημο «τιτίβισμα» στο twitter, ωστόσο ένα μικρό μα σημαντικό λάθος ανάγκασε τους υπεύθυνους να το κατεβάσουν μετά από λίγη ώρα

Ο νεαρός Πορτογάλος είναι με κάθε επισημότητα παίκτης των μπλε του δυτικού Λονδίνου. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίζει στην Αγγλία, χωρίς οψιόν αγοράς όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά. Ο επίσημος λογαριασμός της Τσέλσι στο twitter ανακοίνωσε ως είθισται την απόκτησή του, ωστόσο μετά από λίγη ώρα η εν λόγω ανάρτηση είχε σβηστεί. 

Δεν χάλασε κάτι στη σχετική συμφωνία ούτε άλλαξαν οι όροι δανεισμού του. Η απορία γιατί κατέβηκε το εν λόγω tweet δεν ήταν άλλος από την παρατηρητικότητα αρκετών χρηστών, οι οποίοι πρόσεξαν μια μικρή αλλά αρκούντως σημαντική λεπτομέρεια. «The artist has arrived, welcome to Chelsea Joao Felix» έγραφε η ανάρτηση, ακολουθούμενη από το hashtag #HolaFelix, σε ελεύθερη μετάφραση «γειά σου Φέλιξ»

Screenshot from Chelsea's official Twitter account

Ωτόσο, γι΄αυτό και αναφερθήκαμε στην έλλειψη google translate στους διαχειριστές του twitter των μπλε, η λέξη «hola» είναι ισπανική. Όλα καλά, ωστόσο ο Φέλιξ δεν είναι Ισπανός, μα Πορτογάλος. Αυτό όπως πάντα συμβαίνει δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από διάφορους χρήστες, και το σχετικό «γλέντι» δεν άργησε να ξεκινήσει. Αποτέλεσμα ήταν το σχετικό ποστ να αντικατασταθεί από άλλα νεότερα και, κυρίως, στα Αγγλικά!