Η εταιρεία που «τρέχει» το project της ESL στο Sportal: «Διοργάνωση με 60 ως 80 ομάδες, καμία με μόνιμη θέση»
i

European Super League / © Google

Η εταιρεία που «τρέχει» το project της ESL στο Sportal: «Διοργάνωση με 60 ως 80 ομάδες, καμία με μόνιμη θέση»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:10 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Ξεκάθαρη ήταν στο Sportal η εταιρία Α22Sport, που ανέλαβε το project της European Super League, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως καμία ομάδα - συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών - δεν θα έχει μόνιμη θέση.

Το σύννεφο της European Super League επιστρέφει στον ουρανό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως αυτή την φορά η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική. Η διοργάνωση θέλει να ακολουθήσει τα νόμιμα μέσα και το πλάνο της είναι να αντικαταστήσει το UEFA Champions League, ως το νέο τουρνουά που θα φιλοξενεί τα μεγάλα αστέρια της Γηραιάς Ηπείρου.

Το Sportal συνομίλησε με τον Τζουλιάν Λόουελ της Α22Sport, εταιρείας που έχει αναλάβει το project υλοποίησης της ESL, προκειμένου να μάθει τις λεπτομέρειες πίσω από τη δημιουργία της. Αφορμή στάθηκαν οι φήμες για το ποιες ομάδες θα την απαρτίζουν, εντούτοις η Α22Sport ήταν ξεκάθαρη για τους συμμετέχοντες, τονίζοντας πως θα αγωνίζονται μόνο όσοι το κερδίζουν με την αξία τους μέσω των εθνικών τους διοργανώσεων.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο αθλητικό πρόγραμμα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ. Μάλιστα αυτό θα το κάνουμε πράξη το συντομότερο δυνατό, μόλις παραλάβουμε την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στο Sportal ο Τζουλιάν Λόουελ, μέλος της ομάδας που σχεδιάζει την επαναδημιουργία.

«Η πρώτη από τις δέκα αρχές, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, προτείνουν έναν ανοιχτό διαγωνισμό πολλαπλών κατηγοριών με 60 έως 80 ομάδες, επιτρέποντας τη βιώσιμη κατανομή των εσόδων σε όλη την 'πυραμίδα'. Η συμμετοχή των ομάδων θα πρέπει να βασίζεται στην ετήσια επίδοση τους και δεν θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμα μέλη. 

Η ανοικτή πρόκριση με βάση τις εγχώριες επιδόσεις θα παρείχε πρόσβαση σε ανερχόμενους συλλόγους στη διοργάνωση διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστική δυναμική σε εγχώριο επίπεδο», ήταν η απάντηση του Λόουελ στην ερώτηση του Sportal για τη μόνιμη παρουσία ομάδων -και δη ελληνικών- στο πλάνο της υπό σύστασης λίγκας.