Η φετινή διαχείριση του Τσούμπερ, μπορεί να δώσει λύση στον Αλμέιδα για την Τρίπολη

Τσούμπερ

i

Στίβεν Τσούμπερ/intime

Η φετινή διαχείριση του Τσούμπερ, μπορεί να δώσει λύση στον Αλμέιδα για την Τρίπολη

Κώστας Τσίλης 09:55 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 14.08.2024

Λόγω της απουσίας του Γκατσίνοβιτς και του Πισάρο, ο Αλμέιδα ψάχνει λύσεις για το αριστερό άκρο της επίθεσης και ο ρόλος που φέτος δίνει στον Τσούμπερ ίσως και να βοηθήσει

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έχανε ταυτόχρονα δυο από τις επιλογές που είχε για το αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ. Ούτε φυσικά είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του, όταν από την αρχή της φετινής σεζόν άρχισε ξανά να χρησιμοποιεί πολύ τακτικά τον Στίβεν Τσούμπερ στον συγκεκριμένο ρόλο. Ήταν θέμα τακτικής, αλλά τώρα μπορεί να δώσει και λύση σ' έναν δύσκολο γρίφο στο ματς με τον Αστέρα. 

Ο Αλμέιδα ίσως χρειαστεί να λύσει έναν δύσκολο γρίφο, σε τουλάχιστον δυο ματς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:13 - 19.10.2023

Ο Αλμέιδα ίσως χρειαστεί να λύσει έναν δύσκολο γρίφο, σε τουλάχιστον δυο ματς

Τα προβλήματα με τον Γκατσίνοβιτς και με τον Πισάρο, πιθανόν να υποχρεώσουν τον Αλμέιδα να ψάξει εναλλακτικές λύσεις στο αριστερό άκρο της ΑΕΚ σε τουλάχιστον δυο παιχνίδια

Ο Αλμέιδα πολλές φορές σε φετινά ματς, έχει τοποθετήσει τον Τσούμπερ αριστερά. Είτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν ακόμα και κατά την τακτική τοποθέτηση στο ξεκίνημα. Παρόλο που είναι κάτι το οποίο πέρυσι δεν έκανε σχεδόν καθόλου. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός έκανε το ακριβώς αντίθετο. Από τότε που ο Τσούμπερ επέστρεψε από την επέμβαση που έκανε στους κοιλιακούς, τον πήρε από τα άκρα που έπαιζε πρόπερυσι και τον έβαλε σταθερά στον άξονα. 

Φέτος όμως όμως, ο Αλμέιδα βάζει συχνά τον Ελβετό στα άκρα. Είναι μια θέση που την ξέρει και στο αγωνιστικό μοντέλο του Αργεντινού τεχνικού, ειδικά ο αριστερός ακραίος, συγκλίνει πολύ προς τον άξονα. Και έχει μεγάλη ελευθερία, κάτι που ταιριάζει στον Τσούμπερ. Ίσως αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία του Αλμέιδα σε κάποια ματς, να έχει ταυτόχρονα στην ενδεκάδα και τον Ελβετό αλλά και τον Αραούχο. Και προφανώς στον Τσούμπερ ταιριάζει περισσότερο να πάει στο άκρο. 

Όπως και να έχει, ο τρόπος που ο Αλμέιδα διαχειρίζεται από την αρχή της φετινής σεζόν τον Ελβετό, ίσως δώσει την λύση για την αριστερή πλευρά στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα. Ειδικά από την στιγμή που ο Τσούμπερ δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και πιθανότατα, εκτός απροόπτου της τελευταίας στιγμής, θα είναι κανονικά παρών στην αποστολή που θα ταξιδέψει για την Τρίπολη.