Η ιδιαίτερη αγωνιστική συνθήκη και το δίλημμα του Αλμέιδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Η ιδιαίτερη αγωνιστική συνθήκη και το δίλημμα του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 15:30 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ για το σημερινό ματς στο Βελοντρόμ καλείται να διαχειριστεί μια πολύ ιδιαίτερη αγωνιστική συνθήκη, ενώ υπάρχει και μια δύσκολη απόφαση για τον Αλμέιδα

Αν ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε χρειαστεί να πάει να παίξει στο Μπράιτον (και να κερδίσει) χωρίς τους δυο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ, τότε θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η αγωνιστική συνθήκη για το σημερινό ματς με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, ως η πιο ζόρικη. Σίγουρα πάντως, είναι μια εξαιρετικά ιδιαίτερη συνθήκη. 

Δεν έχει συνηθίσει καθόλου ο Αλμέιδα να πηγαίνει σ' ένα ματς και να μην μπορεί να υπολογίσει για την επιθετική του γραμμή ούτε τον Λιβάι Γκαρσία, ούτε και τον Σέρχιο Αραούχο. Πρωτόγνωρη κατάσταση που γίνεται και εξαιρετικά περίπλοκη λόγω πρωτίστως της απουσίας και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αλλά και του Ροντόλφο Πισάρο. Επί της ουσίας, ο Αργεντινός τεχνικός όχι μόνο στερείται κάποιων εκ των πλέον ποιοτικών επιλογών του, αλλά έχει και μετρημένα κουκιά επιλογών για την γραμμή κρούσης. Και αυτό το τελευταίο δεν του αρέσει να συμβαίνει. 

Δεν αποκλείεται ακόμα και τώρα να βρει τρόπο ο Αλμέιδα να αιφνιδιάσει τον Γκατούζο. Αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα χρειαστεί να επιστρατεύσει τον Πινέδα για να τον βάλει στην τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ. Αφενός για να συμπληρωθεί αυτή η τριάδα και αφετέρου για να μείνουν και κάποιες εναλλακτικές μεσοεπιθετικής γραμμής και στον πάγκο. 

Βεβαίως είναι πολύ προφανές πως ακόμα και έτσι, δίλημμα προκύπτει στον Αλμέιδα. Κυρίως ως προς τον ρόλο του Τσούμπερ στην τριάδα ή ακόμα και ως προς την παρουσία του Ελβετού ή όχι στο αρχικό σχήμα. Θεωρητικά το πρώτο σκέλος είναι το σχετικά εύκολα. Αν ο Αλμέιδα ξεκινήσει τον Τσούμπερ για δεύτερο συνεχόμενο ματς, δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου να αποφασίσει αν θα τον έχει αριστερά ή στον άξονα πίσω από τον φορ. Εν πολλοίς αυτό θα εξαρτηθεί και από τον ρόλο του Πινέδα. 

Το πιο ζόρικο δίλημμα, έχει να κάνει με το γεγονός πως από το μυαλό του Αλμέιδα δεδομένα περνά πως πίσω από τον Πόνσε, μόνο ο Τσούμπερ έχει απομείνει να μπορεί έστω και κατά συνθήκη να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Επομένως ίσως και θα πρέπει να μείνει στον πάγκο ως εναλλακτική. Εκτός αν η σκέψη του Αλμέιδα πάει σε άλλα μονοπάτια, όπως να ξεκινήσει με τον Ελβετό στην κορυφή.