Η ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοιχτά - Τι ισχύει στην ισοβαθμία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Γιόχανσον - Μαντσίνι - Μήτογλου

i

© Intime

Η ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοιχτά - Τι ισχύει στην ισοβαθμία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:06 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 14.08.2024

Ντέρμπι τίτλου απόψε στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα ματς που μια ενδεχόμενη ισοπαλία, να αφήσει τα πάντα ανοικτά στη κούρσα του τίτλου, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το κορυφαίο των τελευταίων ετών και μπαίνοντας στην τελική ευθεία ο πρωταθλητής δεν έχει κριθεί ακόμα. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν απόψε ένα ακόμα Αθηναϊκό ντέρμπι, ωστόσο είναι ένα από τα πιο σημαντικά που έχουν δώσει οι δύο ομάδες.

Με 75 βαθμούς κι οι δύο, προχωράνε «αγκαζέ» τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν τα playoff του φετινού πρωταθλήματος. Το σημαντικό διπλό της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στην έδρα του Βόλου και η τρομερή εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ, φέρνουν τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Με την ισοβαθμία να συνεχίζεται για ακόμη μία αγωνιστική, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια ομάδα θα στεφθεί στο τέλος πρωταθλήτρια. Ένα ερώτημα όμως που γεννάται μέσα από αυτές τις μικρές διαφορές είναι το τι θα συμβεί σε περίπτωση που μείνουν τα πράγματα έτσι μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Αν φτάσουμε σε αυτό το σενάριο, πρώτα πρώτα θα υπολογιστούν τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Αν το κριτήριο αυτό δεν μπορεί να δώσει λύση λόγω του ότι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια, τότε το επόμενο κριτήριο θα είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Η τελευταία λύση, εφόσον όλα τα κριτήρια δεν θα μπορούν να δώσουν λύση, τότε το πρωτάθλημα θα το σηκώσει η ομάδα που είχε την καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο καθώς τερμάτισε πρώτη. 

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

 - Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά). 

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

 - Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ μέχρι το τέλος:

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ  (30/4 20:00)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (3/5 20:00)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (3/5 20:00)

Άρης - ΑΕΚ (7/5 20:00)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (7/5 20:00)

ΑΕΚ - Βόλος (14/5 20:00)
Παναθηναϊκός - Άρης (14/5 20:00)