Η Μάντσεστερ Σίτι ζάλισε τη Λίβερπουλ και με 66 πάσες σκόραρε και σόκαρε την άμυνα των «Reds», σημειώνοντας ρεκόρ στη Premier League

Πανηγυρισμοί παικτών της Μάντσεστερ Σίτι

i

Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι ζάλισε τη Λίβερπουλ και με 66 πάσες σκόραρε και σόκαρε την άμυνα των «Reds», σημειώνοντας ρεκόρ στη Premier League

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:30 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-1 κόντρα στη Λίβερπουλ το Σάββατο (1/4), καθώς πριν από το γκολ του Τζακ Γκρίλις το τέταρτο τέρμα δηλαδή, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε 66 πάσες στον αγώνα, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ στη Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με ανατροπή και με ρεκόρ τη Λίβερπουλ με 4-1 στο «Έντιχαντ» και διατηρεί την πίεση στην πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ.

Η διεκδίκηση του τίτλου για τον Πεπ Γουαρδιόλα φαινόταν να κρέμεται από μια κλωστή όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ έδωσε νωρίς προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Χούλιαν Άλβαρες ισοφάρισε και στο δεύτερο ημίχρονο οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ιλκάι Γκουντογκάν και Τζακ Γκρίλις έδωσαν στη Σίτι μία μεγάλη και πολύτιμη νίκη.

Ο Γκουαρδιόλα σημειώνοντας την 100η εντός έδρας νίκη του στο Αγγλικό Πρωτάθλημα ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο απόγευμα, με τον Καταλανό να φτάνει το ορόσημο σε μόλις 128 αγώνες-ρεκόρ στη διοργάνωση.

Όμως εκείνο το απόγευμα, έγινε και ένα μεγάλο ρεκόρ που αποδεικνύει την ποιότητα των παικτών της Σίτι. Οι «Πολίτες» εκτέλεσαν 66 πάσες πριν από το σουτ του Γκρίλις εναντίον της Λίβερπουλ, το οποίο είναι νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων πασών, που οδηγούν σε σουτ ή γκολ στη Premier League.