Η μεγάλη πρόκληση του Γκαρσία

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Η μεγάλη πρόκληση του Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 08:32 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 14.08.2024

Ο Γκαρσία ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς με την Μαρσέιγ, κάτι που ο ίδιος περιμένει σαν «τρελός» και η Ένωση περιμένει πολλά

Η στόχευση που υπήρχε στο πλάνο της διαδικασίας επιστροφής του Λιβάι Γκαρσία στην αγωνιστική δράση, ήταν να μπορέσει να είναι πανέτοιμος για βασική ενδεκάδα, στο ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σ' αυτό το πλαίσιο ήταν και τα 30 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε το Σάββατο στην Καισαριανή. Μάλιστα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Γκαρσία ετοιμάζεται για να μπει την Πέμπτη ξανά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε ματς Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τις 21 Σεπτέμβρη και το ματς με την Μπράιτον. Και έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. 

Είναι γεγονός πως ο Γκαρσία έλειψε πολύ από την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Ειδικά στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο πως θα ήταν άλλα ματς και αυτό με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, αν ο Αλμέιδα είχε όλα όσα προσφέρει ο Λιβάι στο αγωνιστικό του μοντέλο. Κάτι που αποδεικνύει απ' όλα όσα έκανε στο Μπράιτον και ας μην σκόραρε. Και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, στην πιο κρίσιμη στιγμή. 

Το ματς της Πέμπτης με την Μαρσέιγ, είναι ένας "τελικός" για την ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Γκαρσία, το περιμένει σαν τρελός, καθώς και γι αυτόν η ευρωπαϊκή πρόκληση είναι τεράστια και ήθελε από την αρχή να την ζήσει. Του είχε στοιχίσει που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα προηγούμενα ματς και τώρα θέλει να μπει φορτσάτος σ' αυτό το πιο κρίσιμο. 

Από την άλλη μεριά, πολλά περιμένει και η ΑΕΚ από τον Γκαρσία σ' αυτόν τον ματς. Να πιέσει το κέντρο της άμυνας της Μαρσέιγ που έδειξε και στο Βελοντρόμ, πως είναι αργό και ευάλωτο. Ειδικά απέναντι σε επιθετικούς με τα αγωνιστικά και σωματικά χαρακτηριστικά που έχει ο Λιβάι. Για τον Γκαρσία είναι μεγάλη η πρόκληση που έχει μπροστά του την Πέμπτη, αν όλα πάνε καλά και τελικά ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, όπως είναι η αρχική στόχευση.