Η Μπράγκα θύμισε την εθνική Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γαλλία (vid)
i

Μπράγκα/©print screen

Η Μπράγκα θύμισε την εθνική Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ με τη Γαλλία (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:16 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 20.08.2024

Οι αναπληρωματικοί της Μπράγκα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν το νικητήριο γκολ.

Χαμός έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα της Πάσος Φερέιρα με την Μπράγκα. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν γκολ με τον Σιμόν Μπανζά στο 98ο λεπτό και πήραν τη νίκη που τους ανέβασε στη δεύτερη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Μπενφίκα. 

Ο προπονητής Αρτούρ Ζόρζε και οι αναπληρωματικοί έτρεξαν προς το πέταλο για να πανηγυρίσουν έξαλλα με τους υπόλοιπους. Όμως είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο πριν ο Μπανζά στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό. 

Παρόμοια «εισβολή» είχαν κάνει και οι παίκτες της «αλμπισελέστε» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία. Πριν ο Μέσι κάνει το 3-2.  

Στην Πορτογαλία έγιναν αναπόφευκτα οι συγκρίσεις αλλά επισημαίνεται ότι οι παίκτες, που μπήκαν αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο, δεν επηρέασαν την φάση του γκολ. Είναι δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιληφθούν οι ρέφερι την «παράνομη» είσοδο των ποδοσφαιριστών γιατί όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην μπάλα και όχι στους πάγκους. Ωστόσο είναι η δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που εντοπίζεται η ίδια παράβαση. Ενδεχομένως να δοθεί επιπλέον οδηγία τους ρέφερι να είναι πιο προσεκτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις.